Het goede trekt het goede aan. Het slechte, het slechte.

Inmiddels wonen en werken wij in Thailand. Ons huis in Boxtel is verhuurd. Ik maakte zelf de brochure en trad als makelaar op. Waarom? Ik houd van ons huis en wil huurders die er met net zoveel plezier en aandacht wonen als wij. Huurders die goed voor ons huis willen zorgen gedurende de tijd dat wij in Thailand zijn.

Wederkerigheid
Een huis verhuren in Nederland is niet moeilijk. Er is veel meer vraag dan aanbod. Het huis had ik wel 20 keer kunnen verhuren. We hebben ons huis gegund aan mensen waar we het beste gevoel bij hadden. Ze straalden en stralen nog steeds veel enthousiasme uit voor ons huis. Wij hebben altijd heel goed voor het huis gezorgd en laten het huis goed verzorgd achter. We willen huurders die hetzelfde doen. Wij zijn goed voor de huurders. De huurders zijn goed voor ons. Er ontstaat een wederkerigheid waar iedereen blij mee is.

Verantwoordelijkheid
In Thailand hebben we zelf ook een geweldig huis gevonden waar hetzelfde gebeurt. We zijn nu zelf de huurders en hebben een Thaise verhuurder die zich heel verantwoordelijk voelt. Het goed zorgen voor haar huis en de tuin gaat vanzelf. We wonen hier met veel liefde en aandacht en hebben bijvoorbeeld al tientallen planten gekocht om de tuin nog mooier te maken. Dat wordt door de verhuurder erg gewaardeerd. We wonen in een straat met 22 vrijwel identieke huizen. Er zijn huizen die goed onderhouden zijn en er zijn huizen die vervallen zijn. Ik zie de goed onderhouden huizen steeds beter worden en de vervallen huizen alsmaar slechter.

Doe je het goede, dan zijn de gevolgen ook goed
Eeuwenoude boeddhistische wijsheid: doe je het goede, dan zijn de gevolgen ook goed. Met aandacht voor je huis, trek je huurders aan die ook aandacht hebben voor het goede. Heb je weinig aandacht, dan kun je ook weinig aandacht van anderen verwachten. Zo is het overal. Voor dingen, voor mensen en ander organisme. Het goede trekt het goede aan. Het slechte trekt het slechte aan. In de omgeving ligt bijvoorbeeld veel zwerfvuil. Vuil trekt ander vuil aan. Nu ik hier ben, wil ik in gesprek met de gemeente Na Jomtien waar ik woon over de impact van zwerfvuil op het welzijn van burgers en bezoekers.

Categorie├źnhome