SYMPATHIEK LEVEN EN WERKEN

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sympassion staat voor sympathiek ondernemen met passie. Sympassion is ruim 10 jaar geleden opgericht door Alexandra Augustijn.

WELzijn is liefde. Liefde is Passie én Sympathiek

” Ik studeerde marketing aan de Hoge Hotelschool. Met 30 jaar ervaring in gastvrijheids-, advies-, docent-, marketing- en communicatierollen en meer dan 50 jaar levenservaring heb ik een brede kijk gekregen op wat mensen duurzaam blij en organisaties succesvol maakt. De kern? LIEFDE! Liefde voor jezelf, anderen, de organisatie waar je werkt, de wereld. Liefde is alles wat goed voelt en goed is. Passie is liefde. Liefde is sympathiek. Daarom heb ik mijn bedrijf Sympassion genoemd.

Waar is de LIEFDE gebleven?

Bij veel mensen en dus ook in organisaties voel ik weinig LIEFDE. Er wordt veel geklaagd, mensen raken burn-out of nog erger: ziek. Veel gebeurt op de automatische piloot. We worden gedreven door normen, regels en procedures en dus door wat anderen willen. Er is op veel plekken weinig aandacht voor het WELzijn van mensen. Of de aandacht is op de korte termijn gericht op plezier zoals uitjes, borrels en feestjes met vaak veel alcohol en ongezonde snacks. Ik voelde steeds meer dat het niet klopte. Ik werd er zelfs ziek van.

Beter door gezond & meer liefde

Ik kreeg een burn-out. Deze ging maar niet over. Na veel medisch onderzoek kreeg ik de diagnose: de chronische ziekte CVS/ME. Deze ziekte bleek achteraf bij mij helemaal niet chronisch te zijn. Met een gezonde leefstijl en meer liefde in mijn leven heb ik nu nergens meer last van. Ik ben zelfs energieker dan ooit. Ik heb jarenlang onnodig geleden. Ik zie anderen nog steeds lijden. WAAROM? Simpel… ze doen te weinig met liefde voor zichzelf, anderen, de organisaties waar ze werken en de wereld. Wie vanuit liefde denkt en doet, doet het goede.

Doe je het goede, dan krijg je ook het goede

Daarom wil ik je bewustmaken van het effect van de dingen die je doet en helpen ideeën te bedenken hoe je meer LIEFDE kunt ontwikkelen en de goede dingen kunt doen. Ik stimuleer je na te denken over wat jou blij maakt en wat niet. Ik denk mee over hoe het beter kan en help mee in de uitvoering op het gebied van ontwikkelen, communiceren en organiseren. KISS GELUK! Het kan zoveel beter op ieder geluksgebied. Ik word blij wanneer ik samen met anderen werk aan dingen die duurzaam bijdragen aan een beter leven, betere organisaties en een betere wereld. Doe je het goede, dan krijg je ook het goede. Eeuwenoude Boeddhistische wijsheid.

Gelukseconomie

Al mijn kennis en ervaring heb ik samengevat in het gelukshandboek ‘De Gelukseconomie‘ (ISBN 9789402189957). In dit boek wordt kennis uit honderden (wetenschappelijke) onderzoeken en publicaties over geluk samengevat en praktisch doorvertaald naar 7 universele geluksprincipes. Verder tref je interviews, ervaringen, praktische opdrachten, tips en ideeën aan.  Kennis wordt pas wijsheid wanneer je het toepast. Op basis van De Gelukseconomie ontwikkelde ik de KISS GELUK-methode. Door over geluk te publiceren, te adviseren, ideeën te ontwikkelen en workshops te geven, hoop ik dat zoveel mogelijk mensen meer met LIEFDE gaan doen. Zo groeien we langzaam naar een gelukseconomie.”

Netwerk van geluk

Ik ben lid van het Platform Werkgeluk Brabant en initiatiefnemer van de Beweging van Geluk en feels good ART. WELzijn vergroten doe je samen. Wij werken samen met een netwerk van gepassioneerde mensen met ieder een eigen expertise. Denk bijvoorbeeld aan experts op het gebied van positieve psychologie, persoonlijk ondernemerschap, werkgeluk, zelforganisatie, vitaliteit en duurzaamheid. Samen kunnen we je helpen de geluksprincipes op de vijf geluksgebieden toe te passen. Ons doel: mensen verbinden, versterken en gelukkiger maken.

Wil jij ondersteuning om WELzijn in jouw leven en/of organisatie te vergroten? En/of wil jij je aansluiten bij onze netwerken? Bel 0646 218161, mail info@sympassion.com of kom langs op de Parkweg 4 in Boxtel. Onze droom? Een gelukseconomie!

Hartelijke groet,

Alexandra Augustijn
Ontwikkelaar & schrijver De Gelukseconomie
Geluksmarketeer

Parkweg 4
5282 SM BOXTEL
0646 218161
info@sympassion.com