DOE WAAR JE BLIJ VAN WORDT!

Daelzicht atelier Oet de Verf

We willen allemaal van betekenis zijn. Wat je bijdraagt is afhankelijk van je potentieel en de mate waarin je samenwerkt én blij en eerlijk bent. Je kunt het nooit alleen. Samen tot bloei komen, is het mooiste wat er is. Sympassion werkt daarom graag met anderen samen en stimuleert de synergie. Sympassion is ruim tien jaar geleden opgezet door Alexandra Augustijn. Haar missie? Sympathiek ondernemen stimuleren. Oftewel: samen tot bloei komen stimuleren. Hoe doe je dat?

Sympathiek ondernemen stimuleren

Sympathiek ondernemen betekent mensen inzetten op hun kracht, hun passie, en het beste uit mensen vóór mensen halen. Dat lukt alleen met sympathieke condities die gebaseerd zijn op de zeven geluksprincipes. Vandaar de naam ‘Sympassion’. Sympathiek ondernemen met passie. Zij heeft zich zowel zelfstandig als in loondienst voor diverse organisaties ingezet om ‘sympathiek ondernemen’ uit te dragen en te versterken.

Denken, zeggen en doen

Alexandra: “Er is een heel veel verschil tussen denken, zeggen en doen. Ik hoor vaak mooie verhalen over sympathiek ondernemen. Ik ben meer dan eens teleurgesteld (geweest) in het échte verhaal. Er wordt veel gezegd voor de bühne. Social en greenwashing heet dat. In de meeste organisaties draait het nog steeds vooral om geld. Geld is niet onbelangrijk. Een te grote focus op geld staat echter haaks op de reden waarom we op aarde zijn. Dat is niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar juist om positief bij te dragen aan het welzijn van mensen. Sympathiek ondernemen dus. 

Meer winst door sympathiek ondernemerschap 

Ik ben mij gaan verdiepen in hoe het écht zit. En wat blijkt? Organisaties die écht sympathiek ondernemen, maken meer winst dan organisaties met een grote focus op winst. Wat een paradox! Ik werd hier zo door getriggerd, dat ik er een boek over heb geschreven: De Gelukseconomie!

Visie

Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk om bij alles wat je denkt en doet de waaromvraag te stellen. Waarom doe je wat je doet? Wie wordt er blij van? In de kern willen we allemaal bijdragen aan meer welzijn. Wij zijn ons vaak niet bewust van de effecten van wat we denken, zeggen en doen. Hoe meer we ons de waaromvraag stellen, hoe bewuster we ons van de effecten zijn en hoe meer we gaan denken, doen en zeggen wat positief bijdraagt en dus bijdraagt aan sympathiek ondernemerschap.