Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Hiermee wordt geld ingezameld voor de strijd tegen kanker De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 werd er meer dan 1 miljoen euro bij elkaar gefietst. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen. In 2010 was dit maar liefst 12,1 miljoen en in 2011 zelfs 20,1 miljoen euro.

Duidelijk en transparant
Het succes van Stichting Alpe d’HuZes is onder andere te danken aan een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. Dat is transparant en duidelijk voor iedereen die meedoet én geeft!

Inspirerende slogan
Stichting Alpe d’HuZes gebruikt de inspirerende slogan “opgeven is geen optie”.  Dat spreekt veel mensen aan. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Stichting Alpe d’HuZes wil de onmacht die door kanker ontstaat, omzetten in kracht. Geef niet op, maar verleg je grenzen.

Bekende Nederlanders
Er is een groot draagvlag gecreëerd met enkele bekende Nederlanders als boegbeeld. Erica Terpstra, Eddy Merckx, Prof. dr. Klaas Knot, Nout Wellink, Dries van Agt, Joop Zoetemelk hebben hun naam verbonden aan Alpe d’HuZes.  

Resultaten laten zien
Stichting Alpe d’HuZes is verder ook duidelijk wát er met het geld gebeurt. Zo is onder andere het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart. Hiermee kunnen kankerpatiënten beter en sneller herstellen.

Meer informatie
http://www.opgevenisgeenoptie.nl/