Deel je mee in het beste van Pattaya?

Dit ben ik… Alexandra Augustijn uit Nederland. Mijn missie is welzijn vergroten van zoveel mogelijk mensen.

Sinds kort woon ik samen met mijn man Rob in Na Jomtien bij Pattaya. Als welzijnsarchitect zoek ik altijd naar de positieve kant van alles en iedereen. Door te focussen op wat goed is, neemt je welzijn toe. Wat is goed hier in Pattaya?

Op internet kom ik vooral de toeristische trekpleisters tegen. Door zelf op pad te gaan en anderen te vragen, ontdek ik steeds meer plekken, mensen en bedrijven waar ik blij van word. Mijn positieve ervaringen wil ik graag met jou delen. Waarom? Simpel…

delen is welzijn vermenigvuldigen

omdat alles wat aandacht krijgt groeit. Hoe meer positiviteit we delen, hoe beter iedereen zich gaat voelen in Pattaya. Daarom wil ik jou vragen om ook jouw goede ervaringen te delen. Wat is goed? Alles wat bijdraagt aan meer welzijn – fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel – is goed. Wat zijn de goede en fijne plekken, professionals en bedrijven in ‘Greater Pattaya’. Alle bijdragen worden gepresenteerd in een gratis online gids: Best of Pattaya.

share ♥ good places ♥ good professionals ♥ good companies ♥ good events ♥ good advice   

Deel jij ook mee? Ik hoor graag van je! Bel, mail, app, line of kom langs. Welkom!

Loving regards,

Alexandra Augustijn
Welzijnsarchitect & marketeer


m. + 66 (0)9 6265 3501
e.   info@sympassion.com
Dharawadi Village 118/18 (R10)
Moo 1
Na-Jomtien

Wat is goed?

Wat is goed? Iedereen heeft hierover zijn of haar eigen interpretatie. En dat is OK. Wat ik met ‘goed’ bedoel, is alles wat bijdraagt aan duurzaam welzijn en dus gezond, inspirerend en van betekenis is. Dit zijn de criteria die ik zou willen hanteren voor de online gids: Best of Pattaya. Dat betekent niet dat alles 100% ‘gezond, inspirerend en van betekenis’ moet zijn. Niemand en niets is perfect. Ondanks dat ik van een gezonde leefstijl houd, eet, drink en doe ik soms dingen die niet gezond zijn zoals een wijntje drinken of pizza eten. Het draait allemaal om de balans. Als welzijnsarchitect houd ik de balans 75-25 aan. Tenminste 75% moet ‘gezond, inspirerend en van betekenis zijn’. De gids is een co-creatie en is dus van ons allemaal! Input is meer dan welkom!

Voorbeeld van gezond, inspirerend en betekenisvol; farmrestaurant A’ la Campagne in Na Jomtien.

Beter voor iedereen

Focussen we ons op wat goed is, dan groeit het goede. De vraag naar meer kwaliteit neemt toe en het aanbod volgt. Dat is hoe de markt werkt. Vraag wordt aanbod. De resultaten? We krijgen allemaal een schonere, gezondere en meer inspirerende omgeving. Locals krijgen meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen en beter en gezonder werk. Expats en toeristen krijgen meer kwaliteit. Het gevolg: iedereen gaat positiever over Pattaya rondpraten en de reputatie van Pattaya wordt beter en beter.

Locals krijgen de kans om in de schone en inspirerende omgeving van A’ la Campagne hun producten te verkopen.

Denk jij mee en doe jij mee?

Pattaya is al volop positief in beweging. Overal zijn en ontstaan gezonde en inspirerende initiatieven. Naast het delen van jouw goede ervaringen, kun je ook op andere manieren bijdragen. Er is genoeg te doen zoals het concept verder uitwerken, mensen interviewen, teksten schrijven, vertalen, foto’s maken, figureren in foto’s, grafisch vormgeven, website bouwen, online werkzaamheden, etc. Voorlopig is alles voor iedereen op vrijwillige basis en gratis. Mijn ogen zijn allereerst gericht op het creëren van toegevoegde waarde voor ons allemaal. Wil je hieraan ook bijdragen? Doe met mij mee!

Loving regards,

Alexanda Augustijn
Wellbeing architect & marketer

m. + 66 (0)9 6265 3501
e.   info@sympassion.com
Dharawadi Village 118/18 (R10)
Moo 1
Na-Jomtien

Alles wat uit het hart komt, is welkom!

Inspiratie

Clean and quiet
Natural
Maintained with love
Healthy
Tasty
Beautiful
Smaakvolle terrassen
Loungen op het strand
Dineren op grote hoogte
Inspirerende netwerken
Goede doelen
Training & coaching
Kleer- en hoedenmakers
Interessante markten
Handgemaakte producten

Buiten actief

Buiten zijn en bewegen doen iedereen goed. Wat zijn de fijne plekken om te wandelen, te fietsen, te zwemmen en op andere manieren actief te zijn? Denk mee en deel mee.

Rustige stranden
Rust en ruimte op het strand bij Cabbages and Condoms, Phratamnak, Pattaya
Kraakhelder water
Sai Keaw Beach, Bang Saray
idyllische parken en tuinen
Park bij Wat Yannasangwararam in Huay Yai
Natuur
Puur natuur in Huay Yai, rondom Silverlake zijn fietspaden aangelegd

Horeca en foodproducers

Er zijn duizenden plekken waar je kunt eten, overnachten en uitgaan. Van eenvoudig tot luxe. Kwaliteit zit niet in de prijs. Kwaliteit zit in de mensen die met veel liefde en aandacht werken en er voor jou zijn. Waar voel jij je echt welkom? Voor ‘Best of Pattaya’ zijn de criteria: healthy, inspiring, meaningful. Waar denk jij dan aan? Ik denk aan…

Gastvrije, sfeervolle, duurzame restaurants
Restaurant Le Rouge, Na Jomtien
Inspirerende omgeving
Paradise Beach Resort, Ban Amphoe

Gezond en lekker eten en drinken
Geweldige sunsets
Vanuit het zwembad van Cabbages & Condoms, Phratamnak
Goede (live) muziek

Muziek is een sfeermaker en brengt je in beweging. Houd je van Jazz dan is the Jazz Pitt een aanrader. Hier speelt the Thomas Reimer Band bijna iedere avond. Houd je van Rock? In the Take Care Pub treedt iedere avond een goede rockband op. Welke tips heb jij op dit gebied? Deel en vermenigvuldig welzijn. Daarnaast zijn er muziekevenementen. Ook een lijst met evenementen wordt opgenomen.

Ambachtelijke bakkers

Er zijn verschillende Duitse en Franse bakkers zoals La Baguette, La Boulange en Folks & Flour. Er worden ambachtelijk brood, croissants en andere lekkernijen gebakken. Vaak worden er ook andere producten gemaakt zoals ijs en jams. Wat is jouw favoriete bakker?

Folks & flour in Oost Pattaya

Kwaliteitsproducten

Houtsnijwerk, meubilair, tassen, sieraden, kleding met kwaliteit

Bij Janat Sarie (+66 (0)6 54905153 kun je een outfit helemaal in jouw stijl op maat laten maken. Ze is gevestigd tegenover Big C in Pattaya Klang Road.

Winkels en markten met handmade en ambachtelijke producten
Handmade bags and baskets by orphans of Human Help Network which were temporary sold at the Intercontinental hotel in Phratamnak

Aandacht voor je lichaam (uiterlijk)

Goede en betaalbare kappers en schoonheidssalons

Voor een gezichtsbehandeling ben ik naar Takashi in Mike Shopping Mall gaan. Heel professioneel en betaalbaar. Enig minpuntje: je ligt in de etalage. Welke schoonheidssalons kun jij aanraden? En welke kappers?

Aandacht voor je lichaam (innerlijk)

Gezondheidscentra

Ik hoor goede berichten over Absolute Health. Absolute Health is een regeneratieve en preventieve privékliniek. De visie is dat preventie beter is dan genezen en dat als je ziek wordt, je lichaam zelf kan herstellen. Je kunt er een gezondheidscheck doen om je gezondheidsstatus te bepalen. Op basis van deze check krijg je gerichte adviezen om je gezondheid te verbeteren. Hoe eerder je weet dat je een ziekte hebt of aan het ontwikkelen bent, hoe sneller je actie kunt ondernemen om de ziekte te elimineren of te beperken. www.absolute-health.org

Professionele masseurs

Er zijn honderden plekken in Pattaya waar je een massage kunt krijgen. Masseren is een vak dat niet iedere masseur verstaat. Ze zijn simpelweg niet (goed) opgeleid. Omdat de vraag naar kwaliteit groeit, groeit het aantal massagesalons met professionele masseurs. Een voorbeeld hiervan is Health Land. Ook fijn: je betaalt hier niet veel meer dan op straat.

Tandartspraktijken

Welke tandartspraktijken kun jij aanbevelen en waarom?

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Coachings- en trainingsinstituten

Sympassion maakt mensen individueel, in organisaties en in communities bewust van hun welzijnsniveau op fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel gebied. Waarom? Hoe beter jij je voelt, hoe beter je functioneert en hoe meer je van betekenis bent voor anderen. Met de WOW-methode kun je je welzijn direct verbeteren. www.sympassion.com

Netwerken

We zijn allemaal sociale wezens en houden ervan om mensen te ontmoeten en te inspireren. Van welke netwerken word jij blij en voor wie zijn ze bedoeld?

PEC – Pattaya Expat Club
Deze club is bedoeld voor expats uit de hele wereld die in Pattaya wonen. Iedere dinsdag ben je vanaf 9.45 am welkom om samen te ontbijten in de ballroom van het Amari hotel. Aansluitend is er een informatief gedeelte waar je vragen kunt stellen en waar relevant nieuws wordt gedeeld. De ochtend wordt afgesloten met een spreker. Kosten: 250 baht inclusief ontbijt voor leden. Het lidmaatschap kost 750 baht. Er is ook een actieve facebookgroep.

PILC – Pattaya International Ladies Club
PILC is bedoeld voor dames uit de hele wereld die in Pattaya wonen. PILC wil bijdragen aan een positieve ervaring in Pattaya door sociale, culturele en filantropische activiteiten te organiseren. Er zijn maandelijks twee bijeenkomsten: een lunch en een koffie ochtend. De meetings vinden steeds op andere locaties plaats. Het lidmaatschap kost jaarlijks 1000 baht. Daarnaast betaal je voor de activiteiten waaraan je deelneemt. Aanmelden kan via pilcmembership@gmail.com

Goede doelen

Organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een of meer sustainability goals

Denk bijvoorbeeld aan Pattaya Green, Tamar Center, Human Help Center, Cabbages & Condoms, Father Ray

Kunst en cultuur

What exactly is ‘life’? Explore the answers in the exhibition ‘to what did the Buddha awaken? Wat Yannasangwararam in Huay Yai

ART galeries

Thai Art gallery, Anek Kusala, Huay Yai

Deel jouw favoriete plekken, professionals en organisaties

Wie goed doet, goed ontmoet. Iedereen die met hart en ziel kwaliteit levert, verdient meer aandacht. Waarom? Omdat alles wat aandacht krijgt groei. Wil je jouw favoriete professionals, organisaties en plekken en/of foto’s ook delen? Dat kan door te mailen naar info@sympassion.com. Mail ook wanneer je niet zo’n schrijver bent en liever geïnterviewd wilt worden of een afspraak wilt maken.

Informatie die nodig is:

Waar ben je enthousiast over?
Geef de officiële naam aan van de plek waar je enthousiast over bent bijvoorbeeld ‘Health Land Resort & Spa’

Waar te vinden (contactgegevens)
Geef het volledige adres, telefoonnummer en indien aanwezig website en/of facebookpagina aan.

Online: www.healthlandspa.com

Waarom ben je enthousiast?
Geef een persoonlijke toelichting op wat jou zo enthousiast maakt. Waarom verdient deze plek, professional, organisatie meer aandacht? Wat vind je hier mooi, goed, bijzonder, fijn, gezond en/of van betekenis? Stuur als je die hebt – en als we die rechtenvrij mogen publiceren – ook foto’s mee.

Wat wordt er aangeboden?
Wat zijn grofweg de producten en diensten die worden aangeboden?


Voorbeeld

Zo ben ik heel enthousiast over Boerderij, restaurant, winkel A’ la Campagne vlakbij waar ik woon in Na Jomtien.

Waar te vinden?
Adresgegevens
21/2 Moo 1 Najomtien Sattahip District, Chonburi 20250, Thailand

t: 038 255 869
i: alacampagnepattaya.com Facebook

Waarom?
Restaurant en boerderij A’ la Campagne voelt voor mij als thuis komen. Het is er huiselijk en sfeervol. Aan alles is veel zorg en aandacht besteed. Binnen en buiten zit het er allemaal heel aantrekkelijk en fotogeniek uit. De Thaise eigenaren houden van kunst, architectuur, tuinieren en lekker en gezond eten. Ze zijn geïnspireerd door de reizen die ze hebben gemaakt naar onder andere Europa. Alle inspiratie is met heel veel liefde en passie harmonieus samengebracht op een locatie: A’ la Campagne. Hun liefde voor het goede en gezonde leven willen ze graag met je delen. Dat voel en proef je overal. Dit is de plek voor iedereen die houdt van een gezond , inspirerend en betekenisvol leven.

Sereniteit bij A’ la Campagne, Na Jomtien

Je kunt er lekker en gezond biologisch eten met groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin en eieren en vlees van de boerderij. Er zijn twee keukens – een Thaise en een Europese – en verschillende plekken – binnen en buiten – waar je van het eten kunt genieten. Somtum is het Thaise restaurant en Le Rouge het Europese restaurant. In Le Rouge bestaat de kaart uit mooie vis- en vleesgerechten, salades, pasta’s en pizza’s. Allemaal huisgemaakt natuurlijk.

De bediening is heel voorkomend en gastvrij. Ze zijn duidelijk goed opgeleid en weten wat gasten willen. Overal hoor je rustige, zwoele, zomerse muziek. We aten er Caesar salade, pizza met zalm, krabcake en spaghetti alla Vongole. Allemaal erg smakelijk en aantrekkelijk gepresenteerd. De porties zijn niet erg groot. Voor ons een reden om een toetje te nemen. Niet erg gezond, wel super lekker. Het draait allemaal om de balans. Die balans is meer dan positief als je naar A’ la Campagne gaat.

Tea Factory, Na Jomtien

Er is een vitrine vol gebakjes die er als kunstwerkjes uitzien. Daar hebben we voor gekozen samen met voortreffelijke koffie. Je kunt er ook goed thee drinken. Er is een selectie met losse thee en ze maken er verse icetea, kombucha en smoothies. Er is een met smaak ingerichte winkel bij waar je thee, huisgemaakte koekjes, kombucha en zeep, verse eieren, hoeden, serviesgoed, glaswerk, geurkaarsen, hoeden en andere accessoires kunt kopen.

Wat kun je er nog meer doen?
Er zijn workshops, je kunt er dieren voeren, er is een speeltuin en er is volop ruimte om te chillen en te feesten. Ook een geweldige locatie voor een bruiloft.

Wil jij gezonder, meer geïnspireerd en betekenisvoller leven? Deel je ervaringen, want delen is welzijn vermenigvuldigen. Delen kan door simpelweg een mail te sturen naar info@sympassion.com of te bellen, te appen of te linen. Ik hoop snel van je te horen!

Loving regards,

Alexanda Augustijn
Wellbeing architect & marketer

m. + 66 (0)9 6265 3501
e.   info@sympassion.com
Dharawadi Village 118/18 (R10)
Moo 1
Na-Jomtien