Beweging van geluk

FOCUS OP HET POSITIEVE

In Boxtel is de Beweging van Geluk opgezet. Een van de initiatiefnemers is Alexandra Augustijn van Sympassion. De Beweging van Geluk initieert activiteiten die geluk bevorderen door te focussen op het positieve; alles en iedereen waar je blij van kunt worden. Het eerste initiatief is alle geluksplekken in Boxtel in kaart brengen en met iedereen delen.

Waarom geluksplekken?
Geluk bevorder je door positief naar dingen te kijken en  (nog) meer te genieten. Er is veel om van te genieten. Kijk om je heen. Waar word jij blij van? 600 Boxtelaren hebben inmiddels hun geluksplekken gedeeld. Dat levert nu al 200 verschillende geluksplekken op.

Wat is een geluksplek?
Een geluksplek is een plek die:

  • iemand blij maakt
  • openbaar of op afspraak (of bijvoorbeeld iedere zaterdag) gratis toegankelijk is

Iedereen wordt van andere dingen blij. Er zijn daarom verschillende rubrieken zoals kastelen en landgoederen, bos en hei, parken, (kinder)boerderijen, (privé of buurt)tuinen, rivieren en beken, kunst, bijzondere (privé)verzamelingen (b.v. over Johan Cruijff), (sport)veldjes, ontmoetingsplekken, gebouwen, straatjes, uitzichten, etc.

Geluksbrengers en gelukszoekers
Er zijn geluksbrengers en gelukszoekers. Geluksbrengers delen hun geluksplekken met anderen. Iedereen kan geluksplekken indienen. Of je nu woont of werkt in Boxtel of Boxtel bezoekt. Gelukszoekers maken gebruik van de geluksplekken. Wil je geluk brengen, zoeken of allebei? Het grootste geluk creëer je samen!  

Geluksplekken op deze website en in een boekje
Alle geluksplekken worden verzameld op deze website. Tevens willen we een boekje uitgeven met de geluksplekken, de plekken markeren met geluksbordjes en een geluksroute samenstellen. Hierover zijn we momenteel in gesprek met de gemeente. Hoe meer bordjes, hoe beter. Geluk wordt dan overal in onze gemeente zichtbaar en gestimuleerd. Wandel of fiets langs een route van geluk. We hopen dat iedereen dan nog meer geniet van al het moois dat Boxtel te bieden heeft.

Sluit je aan bij de ‘Beweging van geluk’
Wil jij meedenken over hoe we geluk nog meer kunnen bevorderen in Boxtel? Of hand- en spandiensten verrichten? Sluit je dan aan bij de ‘Beweging van Geluk’? Meer weten? Bel Alexandra Augustijn op 0646 218161 of mail info@gelukinboxtel.nl

Beweging van Geluk
De ‘Beweging van Geluk’ is opgezet door Werner van der Velden (wijkmakelaar), Sven Roovers (positief psycholoog), Alexandra Augustijn (geluksmarketeer van Sympassion), Theo Keijzers (WSD) en Wim Ketelaars (Boxtel Vooruit).  Van links naar rechts op de onderstaande foto.  De foto is gemaakt door Bas van den Biggelaar. Met dank aan Brabants Centrum.