kracht versterken

Veel organisaties stralen iets anders uit dan wie ze (willen) zijn. Dat kan bijvoorbeeld wanneer er grote verschillen zijn tussen de waarden en drijfveren van medewerkers. Of dat medewerkers niet de ruimte en het vertrouwen krijgen om hun intrinsieke kracht in te zetten. Of dat niet alles wat invloed heeft op de beeldvorming op elkaar aansluit. Medewerkers, maar ook bestuurders en managers zijn zich vaak niet bewust van de invloed van alles en iedereen op de beeldvorming. Ook zie ik vaak dat medewerkers niet goed weten welke richting de organisatie op wil en dus ook niet hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en een troebel beeld. Niet sterk!

mensen met passie maken écht het verschil

Marketingcommunicatie is een zaak van de hele organisatie. Iedere medewerker draagt bij aan de marktwaarde van je organisatie.  Doen medewerkers niet wat klanten verwachten, dan daalt je marktwaarde. Overtref je de verwachtingen, dan stijgt je marktwaarde en dus je marktpositie. Mensen die met passie werken – en dus hun talenten en capaciteiten optimaal kunnen inzetten – maken het verschil.

helder en consistent

Alles en iedereen communiceert! Ook de uitstraling van je bedrijfsgebouwen en communicatiemiddelen hebben invloed op je marktwaarde. Daarom is het zo belangrijk dat het hele plaatje klopt en aansluit op je gewenste identiteit. Het moet voor iedereen – in- en extern – helder zijn waarvoor jullie staan en gaan. Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Door medewerkers te betrekken bij de beeldvorming en samen een helder beeld te schetsen. Het uitgangspunt is de klant met al zijn wensen en behoeften. Hoe kun je hun verwachtingen overtreffen met alles wat je in huis hebt en waaraan je wilt werken? Wat is er allemaal nodig om de gewenste identiteit consistent uit te dragen? In- en extern.

scrummen

Werken aan je gewenste identiteit is een continu proces. Wat je vaak ziet is dat organisaties eerst een uitgebreid plan laten maken. De praktijk laat zien dat grote plannen vaak al achterhaald zijn wanneer ze tot uitvoering worden gebracht. Ik ben daarom een groot voorstander van de scrummethode. Stap voor stap werken aan de gewenste identiteit met alle betrokkenen en met regelmatige reflectie en bijstelling. Met scrummen kun je direct beginnen en boek je ook snel resultaat.

Je kracht versterken? Bel mij vandaag op 0646 218161 of mail info@sympassion.com. Let’s share success & happiness!

Tot snel!

Met inspirerende groet,

Alexandra Augustijn
Creatieve denker, verbinder en organisator
Sterk in conceptontwikkeling en marketingcommunicatie