CooL

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Een GEZONDE leefstijl is meer dan GEZOND eten en meer bewegen. Ook goed slapen, ontspannen, minder stress en doen wat je blij maakt, hebben een positieve invloed op je GEZONDheid. In een EFFECTIEF leefstijlprogramma worden al deze leefstijlfactoren gecombineerd; vandaar de naam: Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Gratis vanaf 18 jaar + grote gezondheidsrisico’s

Voor mensen vanaf 18 jaar met grote gezondheidsrisico’s wordt een 2-jarige GLI vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico.

Voorwaarden voor gratis GLI

  • Minimaal 18 jaar.
  • BMI 25-30 + slaapapneu, artrose, vergrote buikomvang en/of verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten.
  • Met obesitas/BMI groter dan 30 mag je sowieso meedoen.
  • Verwijzing van je huisarts.
  • Gemotiveerd om 2 jaar lang de sessies bij te wonen en actief aan je gezond te werken.

Gewichtsverlies en een gezondere leefstijl

Het hoofddoel van de gratis GLI is gewichtsverlies. Daarnaast zul je merken dat je door een gezondere leefstijl ook mentaal en fysiek minder klachten hebt en beter in je vel komt te zitten.

CooL

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een 2- jarige Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die door mij, Alexandra Augustijn, wordt gegeven. Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan is het programma voor jou helemaal gratis. Voldoe je niet aan de voorwaarden en wil je toch aan de slag met een gezondere leefstijl, klik dan hier.

Waarom 2 jaar?
Jouw leefstijl is gebaseerd op gewoonten die je jaren hebt opgebouwd. Wat je lang hebt gedaan, verander je niet in een paar weken. CooL is gericht op gedragsverandering én -behoud. Je wordt je bewust van hoe gezond je nu leeft en je leert stap voor stap gezondere keuzes te maken die bij jou passen. Je moet het zelf doen, maar je staat niet alleen! Ik ben er voor je; 2 jaar lang!

Niet vrijblijvend

Deelname aan CooL is kosteloos maar niet vrijblijvend. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies (in 2 jaar 1 intake, 16 groepsbijeenkomsten en 6 uur individuele coaching) aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt opgesteld. Het programma duurt 2 jaar omdat gedragsverandering tijd kost. Iedere verandering kost minimaal 21 dagen. In het programma zet je iedere keer een stap naar een duurzaam gezondere leefstijl. Belangrijk is dat je hierbij niet te snel gaat. Je lichaam gaat dan van nature protesteren en maakt cortisol – het stresshormoon – aan. Dan werken je acties juist averechts. Ik begeleid je op een verantwoorde manier naar de doelen die je wilt bereiken.

Cool-coach

Het CooL programma wordt uitgevoerd door één persoon, de CooL-coach. CooL-coaches zijn HBO opgeleid en geslaagd voor de door BLCN geaccrediteerd post-HBO opleiding tot leefstijlcoach. Ze zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Kabiz. De CooL-coach steunt je in het halen van persoonlijke gezondheidsdoelen. Tijdens het traject ben jij aan zet en heeft de CooL-coach een ondersteunende rol. Vanaf augustus 2024 start ik, Alexandra Augustijn, CooL-coach een Cool-programma. Wil je hieraan meedoen? Neem contact op.

Programma

CooL bestaat uit fase 1 (initiatie van gedragsverandering) van 8 maanden en fase 2 (gedragsverandering en gedragsbehoud) van 16 maanden. Beide fasen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast in totaal 7 uur aan individuele gesprekstijd. CooL bestaat uit fysieke sessies tussen coach en deelnemers.