De Gelukseconomie is in aantocht

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Wereldwijd is veel onderzoek gedaan naar geluk. Wat maakt gelukkig? Alle wijsheid heb ik voor je samengevat in zeven geluksprincipes: autonomie, authenticiteit, positiviteit, sociale verbondenheid, vitaliteit, wederkerigheid en zinvolle doelen. Hoe meer mensen de principes kennen en toepassen, hoe meer we samen een gelukseconomie creëren oftewel: humaan kapitalisme. Een samenleving waar we het goede doen en meerwaarde ervaren en creëren voor onszelf, anderen en de wereld.

Praktisch handboek

Over de geluksprincipes heb ik een gelukshandboek geschreven: ‘De Gelukseconomie‘. Het is een praktisch handboek geworden voor idealisten én realisten die meer uit het leven en hun organisatie willen halen. Gelukkige mensen hebben zelf een beter leven en zijn beter voor organisaties en de wereld. Gelukkige mensen leveren meerwaarde op tenminste vier gebieden: op sociaal, welzijns-, kwaliteits- en financieel gebied.

Iedereen kan gelukkiger worden. Het boek zoomt in op de geweldige effecten van geluk en hoe je geluk kunt bevorderen in je dagelijkse praktijk. Op het werk en privé. De principes die geluk bevorderen zijn overal namelijk hetzelfde. Geluk is niet te koop, maar wel stuurbaar. Je kunt veel doen om jezelf en anderen gelukkiger te maken. Je leest het allemaal in ‘De Gelukseconomie’.

Persoonlijk gelukshandboek

Het boek is doorspekt met handvatten, ideeën, voorbeelden, interviews en bijna 80 opdrachten om direct met geluk bevorderen aan de slag te gaan. Bij iedere opdracht is ruimte gereserveerd om je eigen ervaringen, behoeften en interpretaties op te schrijven. Zo doe je niet alleen kennis op, maar pas je de kennis direct toe in je eigen praktijk. En wordt het boek je eigen persoonlijke gelukshandboek. Meer weten? Lees de eerste 40 pagina’s.

feels good ART

Het boek is geïllustreerd met kunstwerken van kunstenaars met een handicap of ziekte. De kunst is gelabeld als ‘feels good ART’. Hun kunst staat symbool voor doen waar jij en anderen blij van worden; dé kern van de gelukseconomie.

‘De Gelukseconomie’ is te bestellen via de boekhandel en boekenwebsites zoals bol.com en managementboek. Er zijn twee versies: een kleuren versie met 47 feels good ARTwerken in kleur (ISBN 9789402189957/ € 39,95 incl. 9% btw/ € 36,65 excl./ 358 blz.). En een versie met de kunstwerken in zwart-wit (ISBN 9789402189940/ € 25,95 incl. 9% btw/ 358 blz.). Je kunt het boek ook zelf ophalen op Parkweg 4 in Boxtel (wel even bellen 0646 218161). In dat geval betaal je geen 39,95 maar € 33 all-in (excl. verzend- en handlingskosten, die zijn namelijk niet nodig). Reserveer en betaal alvast via feels good ART . Het mooie is dat € 5 per boek dan ten goede komt aan de kunstenaars/ geluksbevorderende activiteiten voor mensen met een handicap of ziekte. Feels good!

Doe je het positieve, dan verandert alles positief.