PR GENEREREN

Positieve PR is essentieel om een sterk merk op te bouwen. De basis van goede PR zijn de positieve ervaringen met jou en je organisatie. Zorg dat mensen – binnen en buiten je organisatie – niets te klagen hebben. Maak waar wat je belooft. Zorg voor blije medewerkers en klanten.

GOEDE ERVARINGEN

Blije medewerkers, klanten en andere stakeholders praten positief rond over je organisatie. Mond-tot-mond is de beste PR die je kunt hebben. Daarnaast zijn ervaringssites zoals tripadvisor en IENS mateloos populair. Ook positieve reviews op je eigen website en ervaringsberichten op sociale media dragen bij aan de beeldvorming. Mond-tot-mond reclame kun je ook stimuleren. Hiermee help ik je graag.

MEDIAWAARDIG

Ook media – online en offline – kunnen je imago positief (en negatief) beïnvloeden. Hoe zorg je er nu voor dat media over je gaan schrijven?Om media te inspireren, zul je je allereerst moeten verdiepen in de verschillende media. Welke media hebben een relevant lezerspubliek en schrijven over zaken die voor jou van belang zijn? Media schrijven meestal graag over actuele onderwerpen, onderscheidende organisaties, prijzen, innovaties, bijzondere prestaties en sympathieke activiteiten.

Ik help je graag in kaart te brengen wat mediawaardig is. En wat niet. Tevens schrijf ik persberichten en bouw ik goede relaties met relevante media voor je op. Voor een Daily Fresh Food heb ik bijvoorbeeld twee pagina’s in de NRC en een documentaire op NRC Next weten te realiseren

GOEDE RELATIE OPBOUWEN

De media schrijven niet alleen over goed nieuws. Wanneer je geconfronteerd wordt met een minder prettige situatie, nemen ze vaak zelf contact met je op. Je kunt dan maar beter goed voorbereid zijn en een goede relatie met ze hebben opgebouwd.

Zelf heb ik enige ervaring met crisiscommunicatie. Voor organisaties zoals Total en de BdkO (branchevereniging voor managers in de kinderopvang) heb ik meegewerkt aan diverse crisissimulaties.

 

 

Geef een reactie