INSPIREER & CREËER

VAT VOL IDEEËN

Wie gelukkig is, heeft een breder gezichtsveld. Je denkt niet alleen aan jezelf. Je kijkt om je heen en denkt in kansen en mogelijkheden. Geluk inspireert om de wereld mooier te maken. Hoe? Door initiatieven te ontplooien waar mensen, dieren en/of het milieu beter van worden. Ik heb een creatief brein en help je graag op weg om ideeën te ontwikkelen waar jij en anderen blij van worden.

FEELS GOOD ART

Een van de initiatieven die ik heb opgezet is feels good ART. Meer doen met kunst die gemaakt is door kunstenaars met een handicap of ziekte. WAAROM? Iedereen heeft talent. Hoe meer je doet met je talenten, hoe gelukkiger je wordt. Met een handicap of ziekte is het vaak moeilijker om je talenten in te zetten. Daarom help ik ze een handje. Ik werk hierin samen met diverse zorgorganisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven. Samenwerken is delen. En delen is geluk vermenigvuldigen.

Wetenschappelijk onderbouwd
Uit diverse (wetenschappelijke) onderzoeken blijkt bovendien dat wie dagelijks in aanraking komt met kunst vitaler, creatiever, innovatiever en productiever wordt. Hoe meer de kunst aanspreekt, hoe meer het genotcentrum en andere delen in de hersenen worden geactiveerd. Een actief brein werkt door op het hele functioneren van iemand. Maak je kunst, dan maak je veel mensen happy.

Kunst & tekst
Beroemde filosofen zoals Aristoteles en Socrates, uitvinders zoals Einstein, wereldverbeteraars zoals Nelson Mandela en Barack Obama en schrijvers zoals Mark Manson hebben prachtige citaten bedacht die ons inspireren en tot nadenken aanzetten. Door kunst en citaten samen te voegen, combineren we het beste uit twee werelden. Kunst en tekst kunnen – mits goed toegepast – elkaar enorm versterken. En waarom zouden we het wiel opnieuw uitvinden? Wijsheid over geluk bestaat al duizenden jaren. Mensen zijn altijd op zoek geweest naar meer geluk en de diepere betekenis van het leven. Kunst en citaten kun je toevoegen aan je communicatiemiddelen zoals websites en in je interieur en exterieur. Denk bijvoorbeeld aan tafels, wanden en serviesgoed met kunst en citaten. Kies je eigen kunstwerk en citaten. Kies voor abstractlijnen en vormennaïefspiritueel, landschapdorps- en stadsgezichten, botenbomenbloemencobradierenbotenHolland, mensen

PUUR NATUUR

Daarnaast heb ik een grote liefde voor de natuur. Ook de natuur brengt rust en inspiratie. Ga wat vaker de natuur in. Vergaderen, gesprekken voeren, ontspannen, samen eten. De natuur brengt mensen tot elkaar. De mooiste gesprekken voer ik in de natuur. De beste remedie ook tegen stress. Het buitengebied is vol afwisseling waar je rust en ruimte vindt en waar tal van dieren en planten voorkomen. Zo blijf ik het een magisch moment vinden wanneer ik een ree tegenkom. En wist je dat er van alles in de natuur te vinden is dat je kunt eten? Veel planten hebben tevens geneeskrachtige eigenschappen. Ga op pad met een kenner en kook samen puur natuur op houtvuur.

GELUKSPLEKKEN

Een van de initiatieven die ik samen met anderen heb ontwikkeld is gelukinboxtel.nl. Meer dan 600 burgers in Boxtel hebben plekken aangedragen waar ze blij van worden. Ze zijn verzameld op deze website. Met dit initiatief willen we mensen stimuleren elkaar te inspireren en meer te genieten van alles wat hun omgeving te bieden heeft. In je eigen directe omgeving is nog veel te ontdekken dat de moeite waard is.

GEZOND

Er was een tijd dat ik mij niet erg vitaal voelde. Door gezonder te eten, meer te bewegen en dingen te doen waar ik blij van word, voel ik mij nu fitter dan ooit. Kies voor gezond! Zelf heb ik veel baat bij eten volgens de Voedselzandloper. Veel groenten, fruit, noten, water en verse sappen. Vroeger had ik een hekel aan sport. Nu loop ik zelfs hard, tennis een paar keer per week, wandel en fiets.