Gelukkiger en succesvoller met passie

Met passie wordt alles en iedereen beter!

Wat is beter dan leven en werken met passie? Met passie ben je vitaler, socialer, innovatiever en productiever. Dat blijkt uit honderden (wetenschappelijke) onderzoeken en ervaringsverhalen. Je haalt het beste uit jezelf en anderen en realiseert samen meer kwaliteit, meer welzijn, meer verbondenheid en meer opbrengsten. Viervoudige meerwaarde! Iedereen wordt blij van mensen met passie! Passie maakt mensen gelukkiger en organisaties succesvoller.

ONZE MISSIE
Samen meer passie ontwikkelen en dus het geluk van mensen en het succes van organisaties duurzaam vergroten.

Waarom voelen we dan zo weinig passie?
Kijk om je heen. Wie leeft en werkt écht met passie? Veel mensen leven op de automatische piloot. Niemand wordt daar blij van. Daarom wordt er zoveel geklaagd, anti-depressiva geslikt (1,5 miljoen mensen in Nederland!) en ongezond geleefd. Wie lekker in zijn vel zit, doet dat niet. Zonder passie bloed je langzaam dood en kijk je met spijt straks terug op je leven. Waarom? Omdat je niet het leven hebt geleid, waar je echt blij van bent geworden.

Wil jij meer passie in jouw leven en/of organisatie?
Ik heb een Simpele en Slimme methode ontwikkeld – de KISS GELUK-methode – waarmee je direct meer passie ervaart en creëert in jouw leven en/of organisatie.

Meer weten?
Grasduin op deze website, bel mij op 0646 218161, mail of kom langs in Boxtel. Welkom! Ik kijk ernaar uit om je persoonlijk te ontmoeten en samen te werken aan meer passie. Ik werk voor zowel mensen individueel als voor organisaties.

Hartelijke groet,

Alexandra Augustijn
Geluksmarketeer, communicatieadviseur,
(tekst)schrijver, concept/ideeënontwikkelaar

0646 21 8161
info@sympassion.com
Parkweg 4 in Boxtel

Iedereen doet aan marketing
Passie is alles waar je blij van wordt. Passie is de liefde die je voelt bij bepaalde gedachten, mensen, activiteiten, manieren en plekken. Hoe meer je iets of iemand als een meerwaarde ervaart, hoe groter de liefde. Marketeers buigen zich over de meerwaarde in hun organisatie. Zonder meerwaarde ben je geen aantrekkelijke organisatie. Eigenlijk doet iedereen aan marketing. We willen allemaal meerwaarde bieden. Marketing is letterlijk ‘market getting’ oftewel krijgen wat jij wilt. Wat wil jij? Onze diepste behoefte is gelukkig zijn. De grootste meerwaarde is dus alles en iedereen waar je blij van wordt.

Geluksmarketing
Waarom nog langer dingen doen waar je niet blij van wordt? Zet geluk centraal in jouw leven en organisatie en alles en iedereen wordt beter. Daarom introduceer ik geluksmarketing. Marketing vanuit je hart.

Sympassion staat voor sympathiek ondernemen met passie.

Wat maakt jou gelukig?
Wat maakt jouw gelukkig? Veel mensen denken hierover niet goed na. Wie leeft en werkt er nu echt met passie in jouw omgeving? Veel mensen zijn hun passie kwijt. Ze worden gedreven door geld en zekerheid. Ze leven en werken op de automatische piloot. Daar word je niet gelukkig van. Sterker nog: je krijgt er psychosomatische klachten van of je wordt zelfs ziek.

Geen spijt op je sterfbed
Ik heb jarenlang ook op de automatische piloot geleefd. Ik werd pas wakker op het sterfbed van mijn vader. Mijn vader zei toen dat hij veel meer zijn hart had willen volgen. Hoe doe je dat? Hierin heb ik mij uitgebreid verdiept. Het draait allemaal om passie. Passie is alles wat jij diep van binnen écht wilt. Dat is ook wat jij goed kunt en waarvan jij gelukkig wordt.

Passie is liefde
Passie is liefde die je voelt voor de dingen die je doet, de mensen om je heen, de plekken waar je komt, de dromen en doelen die je hebt, de manieren die je hanteert. Vijf geluksgebieden die ik heb gevisualiseerd in de GOUDEN CIRKEL VAN GELUK.

Gouden Geluks- en Succesformule
Gedachten + mensen + activiteiten + manieren + plekken waar je blij van wordt.

Wie kan zonder liefde? Niemand! Zonder passie bloed je langzaam dood. Je eindigt dan met spijt op je sterfbed – net zoals mijn vader – dat je niet meer je hart hebt gevolgd. Met passie kom je weer tot leven. Daarom doe ik er alles aan om mensen en organisaties te stimuleren meer passie te ontwikkelen. Hoe? KISS GELUK!

KISS GELUK
De KISS GELUK-methode (Keep It Smart & Simple) is een Simpele en Slimme methode die iedereen kan gebruiken om meer passie te ontwikkelen op ieder geluksgebied. Privé en op het werk. Alleen en in teamverband. Tevens heb ik een boek geschreven: ‘De Gelukseconomie’. Het is gebaseerd op honderden boeken en (wetenschappelijke) onderzoeken, interviews, workshops, therapieën, events en eigen ervaringen. Hoe meer mensen tot bloei komen, hoe meer een gelukseconomie dichterbij komt.

Wat wil, zie, voel en kun jij?
Zo vind ik het heerlijk om te brainstormen over je persoonlijke en gezamenlijke missie (wat wil je?), visie (wat zie en voel je?) en doelstellingen (wat kun je?). Ik houd van ideeën, concepten en marketing- en communicatiemiddelen ontwikkelen, schrijven en organiseren op manieren die KISS – Slim en Simpel – bijdragen aan meer passie.

WIE BEN IK?

De afgelopen jaren heb ik verschillende marketing- en communicatierollen gehad bij zowel commerciële als non-profit- en overheidsorganisaties. Ik ben van nature enthousiast en gepassioneerd. Ik word zelf ook blij van gepassioneerde mensen. In de meeste organisaties constateer ik weinig passie bij medewerkers, klanten en leveranciers. Veel gebeurt op de automatische piloot. Ze worden gedreven door regels, procedures en geld en dus door wat anderen willen. Er is op veel plekken weinig aandacht voor het welzijn van mensen. Of de aandacht is op de korte termijn gericht op plezier zoals uitjes, borrels en feestjes met vaak veel alcohol en ongezonde snacks. Ik voelde steeds meer dat het niet klopte. Ik werd er zelfs ziek van.

Beter door gezonde leefstijl en meer passie
Ik kreeg een burn-out. Deze ging maar niet over. Na veel medisch onderzoek kreeg ik de diagnose: de chronische ziekte CVS/ME. Deze ziekte bleek achteraf bij mij helemaal niet chronisch te zijn. Met een gezonde leefstijl en meer passie in mijn leven heb ik nu nergens meer last van. Ik ben zelfs energieker dan ooit. Ik heb jarenlang onnodig geleden. Ik zie anderen nog steeds lijden. Waarom lijden mensen? De passie en de bewustwording ontbreken!

Doe je het goede, dan krijg je ook het goede
Daarom wil ik je bewustmaken van het effect van de dingen die je doet en helpen ideeën te bedenken hoe je meer passie kunt ontwikkelen en de goede dingen kunt doen. Het kan zoveel beter op ieder geluksgebied. Ik word blij wanneer ik samen met anderen werk aan dingen die duurzaam bijdragen aan een beter leven, betere organisaties en een betere wereld. Doe je het goede, dan krijg je ook het goede. Eeuwenoude Boeddhistische wijsheid.

WAAROM MEER PASSIE?
Geluk levert viervoudige meerwaarde op (ook financieel!)

In onze huidige economie – die gebaseerd is op het kapitalisme – staat geld centraal en speelt welzijn een ondergeschikte rol. In een gelukseconomie is het andersom. Het paradoxale is dat gelukkige mensen juist meer geld opbrengen en ook op andere gebieden meer waarde creëren. Hoe komt dat? Wie gelukkig is, heeft een breder gezichtsveld en doet wat goed voelt. Je kijkt om je heen en denkt in kansen en mogelijkheden. Dat maakt je vitaler (je leeft gemiddeld 7 tot 10 jaar langer), socialer, innovatiever, maatschappelijk meer betrokken en productiever. Ben je zelf blij, dan maak je ook anderen blij. Je realiseert meer kwaliteit, meer betrokkenheid, meer welzijn en meer opbrengsten. Viervoudige meerwaarde voor jezelf, anderen en je organisatie. Dat leidt tot een beter leven, betere organisaties en een betere wereld.

USA Presidentskandidaat pleit voor gelukseconomie
Steeds meer mensen zien de zin in van geluk vergroten. In de USA pleit presidentskandidaat Andrew Yang voor ‘human centered capitalisme’ oftewel een gelukseconomie. Geluk krijgt wereldwijd steeds meer aandacht. Er zijn echter nog maar weinig landen en organisaties waar geluk ‘way of life’ is. Waarom?

Geluk wordt veel te ingewikkeld gemaakt
Geluk vergroten wordt in mijn ogen veel te ingewikkeld gemaakt. We willen precies weten hoe geluk werkt en wat geluk exact opbrengt. Hiernaar wordt veel onderzoek gedaan. De Erasmus Universiteit biedt het programma ‘Rendement van Geluk’ aan. Gallup spreekt van 21% meer winstgevendheid. Uit alles – onderzoek én ervaring – blijkt dat gelukkige mensen veel beter functioneren dan minder gelukkige mensen. Hoeveel precies beter, is moeilijk te zeggen. Er zijn meer factoren van invloed zoals genetisch kenmerken en persoonlijke kwaliteiten. Als je alles wilt meten, wordt geluk een obsessie en mag er niets meer fout gaan. Onze koning waarschuwt hiervoor zelfs in zijn Kersttoespraak:

In deze dagen van het jaar, nu het Kerstfeest wat rust brengt in de hectiek van het dagelijks leven, kunnen ook de twijfels naar boven komen. ‘Doe ik het wel goed?’ ‘Maak ik de juiste keuzes?’ ‘Ben ik wel echt gelukkig?’

Dat streven naar geluk is mooi, maar het mag geen obsessie worden.

Ook verdriet mag er zijn. Ook twijfels en gevoelens van eenzaamheid mogen er zijn. Ook mislukkingen en tegenslagen horen bij het leven.

Geluk is geen wetenschap of obsessie. Het hangt niet af van cijfers, het aantal ‘likes’ of de hoeveel geld die je hebt. Wat maakt jou en anderen wel gelukkig? Passie! Alles waarvoor je liefde voelt!

WAT MAAKT JOU GELUKKIG?

In ieder mens zit van nature vol passie. Iedereen wordt wel ergens enthousiast van. Veel mensen zijn hun passie kwijt omdat ze worden geleefd. Ze maken niet meer de keuzes waar ze écht blij van worden. Waar kun je allemaal blij van worden?

Vijf geluksgebieden
Ik ontdekte dat er vijf gebieden zijn waar je blij van kunt worden: je eigen gedachten, de mensen om je heen, de activiteiten die je doet, de manieren die je hanteert en de plekken waar je komt. Deze komen – hoe kan het ook anders – overeen met de marketing P’s. Ik heb ze gevisualiseerd in de Gouden Cirkel van Geluk.

7 geluksprincipes
Wat maakt nu dat je van de ene persoon of activiteit blij wordt en van de andere niet? Er zijn 7 universele geluksprincipes. Ze bepalen de mate waarin je van iets of iemand blij wordt. Hoe duurzaamer je van iets of iemand blij wordt, hoe meer je je ermee verbonden voelt en hoe beter je gaat functioneren op ieder gebied: fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel (zingevend). Dat geldt voor mensen individueel en voor organisaties.

Kortstondig en duurzaam gelukkig
Uit onderzoek blijkt dat we van materie niet lang gelukkig blijven. Word je beloond door een salarisverhoging of beloon jij jezelf met iets nieuws of een genotsmiddel? Het euforische gevoel is kortstondig. Waar je duurzaam gelukkig van wordt, zijn doelen, mensen, activiteiten, manieren en plekken die van betekenis zijn en waar je hart ligt. Hoe meer je met je hart doet, hoe meer waarde je creëert voor jezelf, anderen en de wereld. En hoe hoger je geluksniveau.

Gelukspiramide
Hoe meer je betekent voor jezelf, anderen en de wereld, hoe hoger je geluksniveau. Het gaat er niet om wat je hebt, maar wat je doet. De onderstaande gelukspiramide visualiseert het verschil. Schaarste en plezier zijn gericht op angst. Wie leeft vanuit angst, heeft altijd het gevoel niet voldoende te hebben. Je bent gericht op jezelf en komt niet vooruit. Zelfontplooiing, synergie en wereldverbetering zijn gericht op doen. Doen zorgt voor groei en ontwikkeling.

WIE BEN JIJ?

Wie ben jij? Waarom doe jij wat jij doet? Hoe gelukkig ben jij? Waar word jij blij van? En hoe blij worden anderen van jou? Wat maakt jou verdrietig? Wat is jouw missie? Wat vind jij belangrijk? Wat zou jij in jouw organisatie of thuis willen verbeteren? Wat en wie heb je nodig? Wat wordt jouw aanpak?

Hoe kun je er nu voor zorgen dat jij blijer wordt van alles en iedereen om je heen? KISS GELUK! Keep It Smart & Simple. Bel 0646 218161, mail of kom langs in Boxtel

Welkom!

Alexandra Augustijn
Geluksmarketeer, communicatieadviseur,
(tekst)schrijver, concept/ideeënontwikkelaar,
gelukscoach

0646 21 8161
info@sympassion.com
Parkweg 4 in Boxtel