HAPPINESS4ALL-METHODE

Om ervoor te zorgen dat iedereen weer blij en gelukkig wordt van jouw organisatie heb ik de happiness4all-methode ontwikkeld. De methode helpt je om de waarde van je organisatie én het geluk van alle betrokkenen te vergroten. Het gevolg? Meer succes voor iedereen!

Alles valt en staat met de juiste mindset

De methode is gebaseerd op de 7 geluksprincipes. Alles valt en staat met de juiste mindset. Optimisme is niet voor niets het eerste geluksprincipe. Je moet echt begrijpen én voelen dat geluk de oorzaak van je succes is. En dat geluk bepaald wordt door de mate waarin mensen zich kunnen ontplooien. Iedereen heeft talent. Talenten komen pas echt tot bloei wanneer je ze de ruimte geeft. Alles groeit en bloeit onder de juiste condities. Ook klanten willen groeien. Geluk is wederkerig. Als medewerkers gelukkig zijn, kunnen ze ook klanten gelukkig maken.

optimistisch verhaal en horen én voelen wat jij écht kunt bijdragen aan hun geluk. Geen gebakken lucht. Authentiek!

Investeren in geluk loont

Veel organisaties focussen zich te veel op efficiency en te weinig op effectiviteit. Natuurlijk zijn er efficiencyslagen nodig om de kosten in bedwang te houden. Te ver doorgevoerde efficiency gaat echter ten koste van de effectiviteit. Efficiency betekent dat alles nog strakker wordt georganiseerd. Nog meer regels en procedures. Nog minder eigen inbreng, creativiteit, flexibiliteit en ruimte voor persoonlijke behoeften. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Alle puzzelstukjes passen in elkaar. We raken hierdoor steeds verder verwijderd van wat we nodig hebben om gelukkig te zijn: optimisme, authenticiteit, autonomie, sociale interactie, zingeving, vitaliteit en plezier. Wie niet gelukkig is, heeft grote kans te belanden in een burn-out of andere psychosomatische aandoening. Klanten worden ook niet gelukkig van medewerkers die niet lekker in hun vel zitten. En wie niet tevreden is, gaat naar een ander. Investeren in geluk loont. En het mooie is… je wordt er ook zelf gelukkiger van! Geluksmarketing: pure noodzaak!

Goedkoop is duurkoop

Goedkope leveranciers investeren over het algemeen weinig in relaties. Alles draait om efficiency. Ze zien medewerkers als productiemiddel en klanten als melkkoe. Er is nauwelijks of geen binding met de organisatie. Biedt een andere organisatie meer voor minder dan is de keus snel gemaakt. Het geluk is in dit soort – transactiegerichte – organisaties ver te zoeken. Geld – inkomen of prijs – is de belangrijkste drijfveer, maar…  geld maakt niet gelukkig.