GOUDEN BORD VAN GELUK

Op papier of whiteboard

De Gouden Cirkel van Geluk is het hart van het Gouden Bord van Geluk. Dit bord bestaat uit 4 cirkels. In de cirkel rondom de Gouden Cirkel van Geluk geef je aan waar je niet blij van wordt. In de derde cirkel je ideeën hoe het beter kan, in de buitenste cirkel acties om je ideeën te realiseren. Je acties leiden vervolgens tot een steeds groter wordende Gouden Cirkel van Geluk. Het Gouden Bord van Geluk is er op papier (standaard A2 poster) en op ieder gewenst formaat op whiteboard. Je kunt ze bestellen in iedere gewenste taal bestellen via de mail. Bellen of appen kan natuurlijk ook: 0646 218161. Geluk is maatwerk!

Centrale plek in huis of op kantoor

Door te visualiseren blijft wat je hebt bedacht beter hangen en ga je er meer naar handelen. Je ziet tevens beter de verbanden tussen wat je hebt opgeschreven. Hang het bord op een centrale plek thuis of op je werk. Je wordt zo regelmatig herinnerd aan wat jou blij maakt en waaraan je wilt werken. Je maakt hierdoor steeds meer keuzes waar je blij van wordt. Hierdoor groeit jouw Gouden Cirkel van Geluk. Heb je het Gouden Bord van Geluk op whiteboard, dan kun je verbeteringen makkelijker aanpassen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is gouden-bord-van-geluk-p-1.jpg

Geluksmarketing

Voor teams en de hele organisatie zijn de geluksgebieden doorvertaald naar de marketing P’s: Purpose & Prijzen/beloningen (gedachten), People (medewerkers, klanten en leveranciers), Products (activiteiten), Processes & Promotions/communications (manieren) en Places. Van welke P’s worden mensen – binnen en buiten je team en organisatie – blij? En wat verdient verbetering? Het doel van marketing is om mensen aan te trekken (market getting) en aan je organisatie te binden. Hoe groter de meerwaarde is van alle marketing P’s, hoe blijer mensen van je organisatie worden. Marketing gericht op WELzijn vergroten, noem ik geluksmarketing. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Medewerkers en leveranciers die blij zijn, halen het beste uit zichzelf om een aanbod te ontwikkelen waar zij en klanten blij van worden. Besef wel dat meerwaarde ervaren subjectief is.

Meerwaarde is subjectief

Waarde is altijd subjectief. Je bepaalt zelf of je iets of iemand een meerwaarde vindt. Niemand kan bepalen wat jou blij en gezond maakt. Dat bepaal je helemaal zelf. Daarom is het zo belangrijk om je in elkaar te verdiepen. We spreken allemaal een andere liefdestaal. De een wil graag een knuffel, de ander een compliment, een goed gesprek of samen iets ondernemen. Waar word jij blij van? We denken vaak meerwaarde te bieden, terwijl de ander dat niet zo ervaart en het zelfs als minderwaarde voelt. Ga daarom Simpelweg met elkaar in gesprek over wat jullie blij maakt.