Gouden Cirkel van Geluk

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

5 GELUKSGEBIEDEN


Alles waar je blij van kunt worden, is samen te vatten in vijf geluksgebieden: je eigen gedachten, andere mensen, de activiteiten die je doet, de manieren waarop dingen gebeuren en de plekken waar je bent. Deze gebieden heb ik gevisualiseerd in de GOUDEN CIRKEL VAN GELUK.

GELUKSMARKETING

Marketeers hanteren de marketing P’s. Deze komen overeen met de vijf geluksgebieden: je gedachten (Purpose & Prizes/beloningen), mensen (People), activiteiten (Products & services), manieren (Processes waaronder communicatieprocessen) en plaatsen (Places). Het doel van marketing is om zoveel mogelijk meerwaarde te creëren. Hoe groter de meerwaarde, hoe aantrekkelijker je namelijk wordt. Dat geldt voor organisaties én mensen individueel. Een organisatie is overigens niets anders dan een groep mensen die samenwerkt of -leeft. We doen allemaal aan marketing. We willen allemaal meerwaarde ervaren én bieden, toch? Samen bied je als het goed is meer waarde. Hoe groter de synergie, hoe meer waarde je ervaart én creëert.

Waarde is subjectief
Waarde ervaren is altijd subjectief. Je bepaalt zelf of je iets of iemand een meerwaarde vindt. De grootste meerwaarde: als je duurzaam blij van iets of iemand wordt. Niemand kan bepalen wat jou duurzaam blij maakt. Dat bepaal je helemaal zelf. Daarom is het zo belangrijk om je in elkaar te verdiepen. We denken vaak meerwaarde te bieden, terwijl dat bij de ander helemaal niet zo overkomt of zelfs als minderwaarde wordt ervaren.

Geen behoefte aan Michelinster
Een mooi voorbeeld zijn de Michelinsterren die door koks soms worden teruggegeven. Je zou denken dat een Michelinster de ultieme erkenning is voor een kok. Sommige koks houden niet van alle poespas en ervaren de ster als een te grote druk.

Wat is de zin van dingen die geen meerwaarde zijn en zelfs minderwaarde opleveren? Daarom vind ik dat geluk het uitgangspunt moet zijn in alle marketing en eigenlijk overal. Maak kennis met geluksmarketing en gelukscommunicatie. Marketing en communicatie vanuit je hart.

80% van al ons handelen is communicatie
Communicatie heeft grote invloed op ons geluk. Ieder probleem heeft altijd ook een communicatiecomponent. Miscommunicatie is misschien wel het grootste probleem in onze wereld. We begrijpen elkaar simpelweg vaak niet.

7 Geluksprincipes
Hoe komt het nu dat je van de ene activiteit, persoon, manier en plek gelukkiger wordt dan van de andere? Over wat jou gelukkiger maakt, is veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en zijn rapporten en boeken vol geschreven. Ik heb het voor je samengevat in 7 universele geluksprincipes

3 Stappen
Stap uit je vicieuze cirkel en creëer je eigen GOUDEN CIRKEL VAN GELUK. Hoe? Door de geluksprincipes toe te passen in de drie stappen van de KISS GELUK-methode:

  1. Bewustwording wat jou blij en minder blij maakt
  2. Ideeënontwikkeling hoe het beter kan
  3. Actie; ideeën omzetten in actie

 Alle input zet je vervolgens op het Gouden Bord van Geluk.