Happiness4all-methode

De happiness4all-methode bestaat uit het toepassen van 7 geluksprincipes in zes stappen: bewust worden, analyseren, verwoorden, versterken, uitdragen en verbinden. De methode is missie-gedreven. De missie is dus in alles het uitgangspunt. Hoe beter je weet wat je wilt, hoe groter de kans dat je krijgt wat je wilt.

Alles en iedereen verbonden

Je bepaalt zelf of je van iets gelukkig wordt. Hoe positiever je in het leven staat, hoe gelukkiger je bent. Positiviteit kun je leren. Je wordt ook positief beïnvloedt door anderen, de omgeving, producten en diensten, processen, prijzen, promotie en communicatie. Iedereen wordt blijer van een inspirerende omgeving, producten en diensten die bijdragen aan een beter – leuker, gezonder, duurzamer, interessanter – leven, processen die goed werken, reële prijzen en eerlijke en transparante communicatie.  Alles en iedereen is met elkaar verbonden en versterkt of verzwakt elkaar. De bejegening kan nog zo prettig zijn, wanneer je product niet doet wat er wordt beloofd, dempt dat je geluksgevoel.

Stap verder dan bestaande strategieën

Met de happiness4all-methode ga je een gelijkwaardige relatie aan met álle betrokkenen. Niemand trekt aan het kortste eind. Win-win voor iedereen. Door geluk centraal te stellen, wordt je hele marketing- en communicatiemix en dus je hele organisatie excellent. Processen, plaatsen en prijzen (operational excellent), producten (productleadership) en je personeel en promotie/communicatie (customer intimacy). De happiness4all-methode richt zich niet op één waarde, maar creëert waarde op álle vlakken. Dat onderscheidt de happiness4all-methode van alle bestaande strategieën zoals de veelgebruikte waardenstrategie van Treacy en Wiersema. In Nederland werkt een aantal organisaties (onbewust) al met de Happiness4all-methode. Het bekendste voorbeeld is Buurtzorg Nederland. Buurtzorg excelleert op álle vlakken. Ze leveren geweldige zorg (product leadership), ze zijn goed georganiseerd (operational excellence) en de klant krijgt alle aandacht en de best mogelijke zorg op maat (customer intimacy). Zonder een cent meer te betalen!