Hoe pas je WOW toe?


Je kunt WOW overal toepassen: privé en zakelijk. Workshops kun je zowel individueel als met je team en hele organisatie volgen. WOW begint met inzicht in de effecten van wat je zelf denkt en doet. Vervolgens ga je na wat je wilt en kunt en maak je een plan hoe je wat je wilt kunt bereiken. In onze workshops bieden we je hiertoe praktische tools, handvatten, tips, oefeningen en voorbeelden en denken we met je mee over een concrete invulling privé en zakelijk.

1. Wat zijn de effecten van wat je denkt en doet?

Ga bij jezelf na wat je denkt en doet? Wat zijn de effecten hiervan op jouw welzijn? Gebruik de WOW-roadmap en zet jouw gedachten en activiteiten bij het effect dat het meest van toepassing is. Wat levert jou bevrediging, plezier, zelfontplooiing, synergie en/of zingeving op? En wat stress, vermoeidheid, depressieve gevoelens of zelfs een burn-out of andere ziekte? Iedereen doet dingen die geen positief effect hebben op je welzijn. Ook wij! Alexandra Augustijn, founder van Sympassion en ontwikkelaar van WOW constateerde recent nog bij aankomst in Bangkok dat ze hoge bloeddruk had. Wat nu?

2. Wat wil en kun je?

Constateer je dat iets of iemand jou stressvol, depressief of zelfs ziek maakt? Wat wil en kun je? Toen Alexandra ontdekte dat ze hoge bloeddruk had, is zij direct gaan nadenken over mogelijke oorzaken. Verder verdiepte zij zich in bloeddrukverlagende manieren en activiteiten en vroeg ze advies aan een bevriende arts. Een handige tool die je hiervoor kunt inzetten is de Gouden Cirkel van Geluk die Alexandra Augustijn heeft ontwikkeld.

In deze cirkel geef je jouw ‘purpose’ aan en de people, products/activities, processes en places die positief kunnen werken op wat je wilt bereiken. Alexandra wilde zo snel mogelijk een gezonde bloeddruk (purpose). Door advies in te winnen (people), gezond eten (product), veel te bewegen en te mediteren (activiteiten), goed te slapen (proces) en te wandelen in de natuur (activiteit + plek) had ze binnen een paar dagen een gezonde bloeddruk. Je kunt de Gouden Cirkel van Geluk zowel voor privé als zakelijke doelen gebruiken.

Denk dieper na!
Niet alles is in een paar dagen opgelost. Je kunt wel direct met welzijn verhogende gedachten en activiteiten beginnen. Als je jouw WOW-roadmap serieus hebt ingevuld, heb je een goed beeld gekregen van wat bijdraagt aan jouw welzijn en wat niet. Denk wel dieper na. Je kunt mentaal bijvoorbeeld een lekker gevoel krijgen door samen met vrienden (sociaal) te genieten van bier en fast food. Ze zijn fysiek niet goed voor je en vergroten de kans op welvaartziekten zoals obesitas. Per saldo ga je er niet op vooruit en misschien wel op achteruit. Denk na over de balans. Af en toe fast food is niet erg. Elke dag wel.

Kijk naar het geheel
Je welzijn wordt bepaald door je fysieke, mentale, sociale en spirituele conditie. In onze workshops krijg je praktische tools, handvatten, tips, oefeningen, inspiratiekaarten en voorbeelden hoe je je conditie op ieder gebied kunt verbeteren. De rode draad zijn de 7 universele geluks- of welzijnsprincipes. Ze zijn gebaseerd op heel veel (wetenschappelijk) onderzoek en ervaring. We denken persoonlijk met je mee hoe je deze principes kunt toepassen in je leven en in je organisatie. Organisaties kunnen deze principes toepassen op iedere marketing p (purpose, personeel, producten, processen, pr & communicatie en plaatsen).

3. Plan van aanpak

Wie en wat heb je waar en wanneer nodig om je welzijn te verhogen? In deze fase stel je prioriteiten en maak je een plan van aanpak met tijdmanagementmatrix. First things first. Wat is belangrijk en urgent? Wat is belangrijk en niet urgent? Wat is niet belangrijk, wel urgent. Besteed geen aandacht aan wat niet belangrijk is en ook niet urgent.