Hoe word je blijer?

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

KISS WELL

We voelen en weten vaak al lange tijd wat NIET goed voor ons is. Toch blijven we dikwijls jarenlang hangen in ongezonde gewoonten, activiteiten en relaties. HOE kan het beter? Door Simpel na te denken en de Slimme dingen te doen. Blijer word je door de volgende twee vragen te beantwoorden: waar word ik blij van en wat is goed voor mij? Keep It Smart & Simple! KISS WELL!

7 geluksprincipes

Er zijn wereldwijd duizenden methoden en programma’s ontwikkeld, onderzoeken gedaan en boeken geschreven HOE WELzijn – geluk en gezondheid – te vergroten. Het mooie is dat er veel overeenkomsten zijn. We worden allemaal blijer en gezonder van dezelfde principes. Ik heb ze samengevat in de zeven geluksprincipes en hierover een boek geschreven: De Gelukseconomie.

Kennis is nog geen wijsheid

Kennis is nog geen wijsheid als je deze niet toepast. Daarom heb ik een methode ontwikkeld om de geluksprincipes toe te passen: de KISS WELL-methode. Simpel de Slimme dingen toepassen waar je blijer en beter van wordt. WELL staat voor WELzijn vergroten. WELzijn is alles wat goed voelt en goed is voor jou. Alles wat jou blij en gezond maakt. KISS WELL is eigenlijk een filosofie die gericht is op het goede te doen door Simpelweg de Slimme dingen te doen.

Je wordt blijer én gezonder door Simpelweg Slim te zijn!

Slim om Simpelweg met energievretende en ongezonde relaties en activiteiten te stoppen. WAAROM nog langer energie steken in mensen en dingen die ten koste van jou gaan? Ga voor energiegevers en voor wat gezond is! Hoe?

3 stappen

De KISS WELL-methode bestaat uit drie stappen:

1. Bewust worden waar je blij en minder blij van wordt en wat goed en niet goed voor je is.

2. Ideeën ontwikkelen hoe het beter kan. Je hebt altijd vijf keuzes: je kunt iets accepteren, versterken, creëren, afzwakken of stoppen.

3. Actie ondernemen. Zet je ideeën om in actie. WIE en WAT heb je HOE WAAR WAAROM en WANNEER nodig? Maak een actieplan.

Gouden Cirkel van Geluk

Alles waar je DUURZAAM blij van kunt worden, is samen te vatten in vijf geluksgebieden: je eigen gedachten, andere mensen, activiteiten, manieren en plekken. Dit is jouw Gouden Cirkel van Geluk. Waarom DUURZAAM? Niet alles waar je blij van wordt, is goed voor je. Denk aan vetbekken, snoepen, alcohol. Je wordt er op de korte termijn blij van. Op de langere termijn is het niet goed voor. De combinatie een goed gevoel + goed voor jou is Goud waard. Daarom de Gouden Cirkel van Geluk!

Individueel, teams en hele organisatie

Je kunt de Gouden Cirkel van Geluk individueel en met je team en hele organisatie invullen. Je begint bij de mensen individueel. Je kunt onmogelijk weten wat jouw team of organisatie gelukkig maakt, als je niet weet wat mensen individueel gelukkig maakt. Mensen zijn immers het team en de organisatie.

Geluksmarketing

Voor teams en de hele organisatie vertaal je de geluksgebieden door naar de marketing P’s: Purpose & Prijzen/beloningen (gedachten), People (medewerkers, klanten en leveranciers), Products (activiteiten), Processes & Promotions/communications (manieren) en Places. Van welke P’s worden mensen – binnen en buiten je team en organisatie – blij? En wat verdient verbetering? Het doel van marketing is om mensen aan te trekken en aan je organisatie te binden. Hoe aantrekkelijker jij het maakt, hoe gelukkiger mensen van je marketing worden. Marketing gericht op WELzijn vergroten, noem ik geluksmarketing. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Medewerkers en leveranciers die blij zijn, halen het beste uit zichzelf om een aanbod te ontwikkelen waar zij en klanten DUURZAAM blij van worden.

Gouden Bord van Geluk

De Gouden Cirkel van Geluk is het hart van het Gouden Bord van Geluk. Dit bord bestaat uit 4 cirkels. In de cirkel rondom de Gouden Cirkel van Geluk geef je aan waar je niet blij van wordt. In de derde cirkel je ideeën hoe het beter kan, in de buitenste cirkel acties om je ideeën te realiseren. Je acties leiden vervolgens tot een steeds groter wordende Gouden Cirkel van Geluk.

Wil je jouw WELzijn en dat van anderen vergroten? Keep It Smart & Simple. Ga Simpelweg meer voelen, denken en doen waar je blij van wordt. Ondersteuning en ideeën nodig? Maak kennis met KISS WELL. Volg een workshop of bel, mail of app voor persoonlijk advies.