Inspiratie

Ik heb een creatieve geest en zit vol ideeën die jou kunnen helpen om je geluk te vergroten. En dat van anderen. Een van de ideeën is meer doen met kunst. Waarom? Uit diverse (wetenschappelijke) onderzoeken blijkt dat wie dagelijks in aanraking komt met kunst vitaler, creatiever, innovatiever en productiever wordt. Hoe meer de kunst aanspreekt, hoe meer het genotcentrum en andere delen in de hersenen worden geactiveerd. Een actief brein werkt door op het hele functioneren van iemand. Omdat ik vind dat we meer zouden moeten doen met de talenten van mensen met een handicap gaat mijn voorkeur uit naar kunst die gemaakt is door kunstenaars met een handicap of ziekte.

feels good ART

Deze kunst heb ik gelabeld als feels good ART. Beroemde filosofen zoals Aristoteles en Socrates, uitvinders zoals Einstein, wereldverbeteraars zoals Nelson Mandela en Barack Obama en schrijvers zoals Mark Manson hebben prachtige citaten bedacht die ons inspireren en tot nadenken aanzetten. Door kunst en citaten samen te voegen, combineren we het beste uit twee werelden. Kunst en tekst kunnen – mits goed toegepast – elkaar enorm versterken. En waarom zouden we het wiel opnieuw uitvinden? Wijsheid over geluk bestaat al duizenden jaren. Mensen zijn altijd op zoek geweest naar meer geluk en de diepere betekenis van het leven. Kunst en citaten kun je toevoegen aan je communicatiemiddelen zoals websites en in je interieur en exterieur. Denk bijvoorbeeld aan tafels, wanden en serviesgoed met kunst en citaten. Kies je eigen kunstwerk en citaten. Kies voor abstract, lijnen en vormen, dorps- en stadsgezichten, boten, bomen, bloemen, cobra, dieren, boten, Holland, landschap, mensen, naïef, spiritueel.

Puur natuur

Daarnaast heb ik een grote liefde voor de natuur. Ook de natuur brengt rust en inspiratie. Ga wat vaker de natuur in. Wandelen, fietsen, roeien, steppen. De beste remedie tegen stress. De natuur brengt mensen tot elkaar. De mooiste gesprekken voer ik al wandelend in de natuur. Een van de initiatieven die ik samen met anderen heb ontplooid is www.gelukinboxtel.nl. Met dit initiatief willen we mensen stimuleren meer te genieten van alles wat hun omgeving te bieden heeft. In je eigen omgeving is nog veel te ontdekken dat de moeite waard is. Het buitengebied is vol afwisseling waar je rust en ruimte vindt en waar tal van dieren en planten voorkomen. Zo blijf ik het een magisch moment vinden wanneer ik een ree tegenkom. En wist je dat er van alles in de natuur te vinden is dat je kunt eten? Veel planten hebben tevens geneeskrachtige eigenschappen. Ga op pad met een kenner en kook samen puur natuur op houtvuur.

Gezond

Er was een tijd dat ik mij niet erg gezond voelde. Door gezonder te eten, meer te bewegen en dingen te doen waar ik blij van word, voel ik mij nu vitaler dan ooit. Kies voor gezond!