STAP UIT JE VICIEUZE CIRKEL IN DE GOUDEN CIRKEL VAN GELUK

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

KISS GELUK-METHODE

Hoe kan het beter? Er zijn wereldwijd duizenden methoden en programma’s ontwikkeld en boeken geschreven om geluk te vergroten. Ik geloof in eenvoudig de slimme dingen doen. Keep It Smart & Simple. De KISS GELUK-methode bestaat uit 3 Simpele stappen:

  1. bewustwording waar je blij en minder blij van wordt (voelen);
  2. ideeënontwikkeling hoe het beter kan (denken);
  3. actie; ideeën omzetten in actie (doen).

Voor de methode heb ik het Gouden Bord van Geluk ontwikkeld. Dit is een bord met 4 cirkels met de Gouden Cirkel van Geluk in het midden. In de Gouden Cirkel van Geluk zet je waar je blij van wordt. In de andere cirkels waar je niet blij van wordt, je verbeterideeën en acties. Om je op ideeën te brengen zijn inspiratiekaarten gemaakt. Geef je het bord een centrale plek thuis of op je werk, dan word je alsmaar bewuster van wat jou en anderen blij maakt en (on)bewust bekwaam in geluk ervaren en creëren. KISS GELUK. Keep It (Geluk ervaren en creëren) Smart & Simple. Stap uit je vicieuze cirkel en creëer je eigen Gouden Bord van Geluk

BEWUSTWORDING

Vijf geluksgebieden
Alles waar je blij van kunt worden, is samen te vatten in vijf geluksgebieden: je eigen gedachten, andere mensen, je activiteiten, je manieren van denken en doen en de plekken waar je bent. Stap uit je vicieuze cirkel en creëer je eigen GOUDEN CIRKEL VAN GELUK. Geef in deze cirkel aan van welke gedachten, mensen, activiteiten, manieren en plekken je blij wordt.

IDEEËNONTWIKKELING

De GOUDEN CIRKEL VAN GELUK is het hart van het GOUDEN BORD VAN GELUK. Dit bord is op papier (A2) of op whiteboard beschikbaar. Slim idee: alle input uit de 3 stappen van de KISS GELUK-methode visualiseer je op dit bord. WAAROM? Door te visualiseren blijft wat je hebt bedacht beter hangen, zie je de verbanden en ga je meer doen waar je blij van wordt. Hang het bord op een centrale plek thuis of op je werk. Je wordt zo regelmatig herinnerd aan wat jou blij maakt en waaraan je wilt werken. Je maakt hierdoor steeds meer keuzes waar je blij van wordt.

Vijf keuzes
Word jij van iets niet blij, dan heb je nog altijd vijf keuzes. Je kunt iets versterken, creëren, afzwakken, stoppen of accepteren

Inspiratiekaarten
Om je te inspireren zijn er 136 inspiratiekaarten die je naar behoefte kunt gebruiken.  Ze zijn gebaseerd op de 5 geluksgebieden en de 7 universele geluksprincipes: jezelf zijn, vrij voelen, positief zijn, doel hebben, verbonden voelen, vitaal zijn en uitgaan van win-win. Met deze kaarten krijg je een volledig beeld van wat jou blij en minder blij maakt, ontwikkel je ideeën hoe het beter kan en zet je ideeën om in actie. Alle input schrijf je op het GOUDEN BORD VAN GELUK.

ACTIE

WAAROM nog langer energie steken in relaties en dingen waar je niet blij van wordt? Hoe bewuster je wordt van wat jou blij maakt, hoe meer geluk ‘way of life’ wordt. Waar wacht jij nog op? Neem actie! Pak de telefoon en bel 0646 218161, mail info@sympassion.com of kom langs op Parkweg 4 in Boxtel. Welkom!

Alexandra Augustijn
Geluksmarketeer