KISS WELL als Way of Life

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Altijd en overal – thuis, op het werk, in je vrije tijd – Simpelweg de Slimme dingen denken en doen. Slim is niet langer meer denken en doen waar je NIET blij van wordt. Wat je situatie ook is. Het kan altijd beter. Door je te focussen op de Simpele grondgedachte ‘waar word ik WEL blij van’ wordt alles beter. Met deze gedachte sta ik iedere ochtend op en ga ik iedere avond naar bed. KISS WELL is mijn Way of Life.

Niemand is toch altijd blij?

Ik hoor je al denken… je kunt toch niet altijd blij zijn? Dat klopt! Ook ik ben wel eens chagrijnig of bang. En er gebeuren altijd dingen in ieders leven die niet fijn zijn. Denk aan ziek worden, overlijden van een dierbare, ontslag, etc. Ook dan heb je een keuze. Blijf je hangen in je boosheid, angst, verdriet of ga je weer dingen denken en doen waar je WEL weer blij van wordt? Er heel, heel veel waar je dankbaar voor kunt zijn.

Egoïstisch?

Is het verder niet egoïstisch om je te focussen op waar JIJ blij van wordt? Alleen wanneer je ten koste van anderen handelt. Wie blij is, begrijpt dat anderen ook blij willen zijn. Sterker nog: we worden het blijdst van andere mensen. En hoe blijer we zelf zijn, hoe blijer we anderen kunnen maken. Blije mensen zijn namelijk vitaler, socialer, innovatiever en productiever. Hoe meer we allemaal KISS WELL toepassen, hoe beter het leven, organisaties en de wereld worden. Onze samenleving wordt dan langzamerhand een WELzijnseconomie. Wie wil dat niet?