betrokken

Alles draait om betrokkenheid. Hoe kun je mensen betrekken bij je organisatie? En hoe val je positief op tussen de duizenden communicatieboodschappen waarmee we dagelijks worden bestookt? Bedrijven zenden, zenden, zenden! In de media, op straat, via e-mail en per post. Word je niet liever persoonlijk aangesproken of aangeschreven? Met een boodschap die je interesseert? Van een afzender die er toe doet en op een moment dat het jou schikt?

wederzijdse communicatie

Communiceren is tweerichtingsverkeer: een dialoog. Wederzijdse communicatie. Communiceren begint met luisteren. Je moet weten wat er speelt. Luisteren creëert betrokkenheid en verbondenheid. Ik ga graag de dialoog met je aan.

persoonlijke aandacht

Betrokkenheid vergroot je ook door persoonlijke aandacht te geven. Dat wordt juist door alle digitalisering steeds belangrijker en meer gewaardeerd dan ooit. Met een goede database kun je je boodschap heel persoonlijk afstemmen op de wensen en behoeften van (potentiële) klanten, medewerkers en andere relaties. Face-to-face, met een persoonlijk kaartje of met persoonlijke mailings. Zo creëer je betrokkenheid.

Jij telt! bij Daelzicht
Daelzicht, een zorgorganisatie voor verstandelijk gehandicapten, maakt bijvoorbeeld direct duidelijk dat cliënten centraal staan en meetellen door hun slogan “jij telt”. Daelzicht laat dit op allerlei manieren horen, zien, voelen en ervaren. Zo stuurt de directie iedere cliënt met zijn of haar verjaardag een Feels Good Art-verjaardagskaartje. De afbeelding op het kaartje is gemaakt door andere cliënten van Daelzicht. Dat creëert betrokkenheid.