Vijfdubbel geluk met feels good art op (terras)tafels

Vanaf nu kun je je (terras)tafels laten bedrukken met kunstwerken van kunstenaars met een handicap. Kunst trekt de aandacht. Niemand loopt je terras meer onopgemerkt voorbij. Kunst activeert het genotscentrum, en dus het humeur, van je medewerkers en je gasten. Kunst maakt mensen vitaler, socialer, creatiever en productiever. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De kunstenaars zelf voelen zich gewaardeerd én erkend. Met hun kunst wordt uiting gegeven aan MVO. Vijfdubbel geluk dus: voor de (horeca)ondernemer, de medewerkers, de gasten, de kunstenaars en ons. Daarom wordt deze kunst feels good art genoemd.

Honderden kunstwerken op nieuwe en bestaande tafels
Er zijn honderden feels good art kunstwerken. Ze zijn gemaakt in creatieve ateliers van zorgorganisaties of individueel door kunstenaars met een handicap of ziekte. Deze kunst is een toegevoegde waarde op tafels en zoveel meer. En  betaalbaar. We werken al jaren samen met kunstenaars met een beperking in allerlei toepassingen; van paraplu’s tot hele interieurconcepten. Het idee van de tafels is 7 jaar geleden ontstaan. We hebben toen enkele tafels laten drukken en afgelakt. De tafels hebben jarenlang op een terras buiten gestaan (zie foto hierboven) en zien er nog steeds goed uit. Omdat we zeker wilden zijn van een duurzame kwaliteit bieden we de tafels nu pas aan. Zowel nieuwe als bestaande tafels kunnen worden voorzien van kunstwerk. Foto’s van kunstwerken kunnen direct worden gedrukt op hout zoals op de bistrotafels op de foto. Deze worden afgewerkt met een doorzichtige lak of vernis voor een duurzaam resultaat. Daarnaast maken we gebruik van de sublimatietechniek voor egale tafelbladen. Onder hoge druk en temperatuur trekt de inkt in de coatingslaag op het blad. Bestaande tafels kunnen worden voorzien van bedrukte platen of folies of glasplaten met daar onder kunst.

Maatwerk met beroemde citaten
Er kunnen ook citaten worden toegevoegd. Van mensen zelf of van beroemdheden zoals Albert Einstein en Nelson Mandela. Citaten activeren mensen tot nadenken én tot gesprek. Iedere tafel is maatwerk en kan naar eigen smaak worden vormgegeven.

Hoge resolutie foto’s


 

https://www.sympassion.com/wp-content/uploads/2018/06/kunst-terrastafels.jpg
https://www.sympassion.com/wp-content/uploads/2018/06/inspiratietafel-klein.jpg

Kunst nodigt uit tot gesprekKunst nodigt uit tot een gesprek. Het zet mensen aan het denken en vergroot de sociale verbondenheid. Zeker als je er prikkelende citaten aan toevoegt van bijvoorbeeld Albert Einstein, Steven Covey of Nelson Mandela. 5. Kunst is MVO Kunst vergroot de sociale verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid. Kies je voor feels good art dan draag je tevens bij aan een inclusieve samenleving. De kunstenaars voelen zich gewaardeerd en erkend. Vijfdubbele winst op zowel financieel als op welzijnsgebied. Feels good!