kernwaarden

De échte kracht van jouw organisatie komt van binnenuit; van de mensen die er werken. Wat zijn hun kernkwaliteiten en kernwaarden? Kernwaarden geven aan wat mensen belangrijk vinden en waarom ze doen wat ze doen. 

hebben veel medewerkers andere kernwaarden?

Er ontstaat een troebel beeld over je organisatie. Niemand begrijpt meer waar je organisatie voor staat. Medewerkers met dezelfde functie en andere kernwaarden leggen op andere dingen de nadruk. Voel het verschil tussen iemand die graag voor anderen zorgt en iemand die zelfredzaamheid belangrijk vindt.

wel waarmaken

Wat je uitdraagt, moet je wel waarmaken. Bestuurders, managers en medewerkers zullen zich allemaal moeten vereenzelvigen met de missie. Om een missie gestalte te geven, heb je professionals nodig met dezelfde kernwaarden. Mensen die bijvoorbeeld betrokken, ontwikkelingsgericht en resultaatgericht zijn. Kernwaarden komen uit het hart. Het gaat om drijfveren, om passie, om wat je écht voor anderen wilt en kunt betekenen. En waarmee je hét verschil maakt. Mensen met passie maken het verschil!

missie- en kernwaardentool

De missie en kernwaarden van jouw organisatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb een handige tool ontwikkeld waarmee de missie en kernwaarden van jouw organisatie kunnen worden bepaald. Je kunt deze hier aanvragen. De kosten zijn slechts € 250. Je kunt mij ook vragen een brainstormsessie te organiseren. Of volg een van mijn workshops op dit gebied.