Wat levert netwerken op?

Netwerken is dé manier om klanten te vinden. Maar hoe netwerk je? Netwerken is geven en nemen. Wederkerig. Je helpt elkaar. De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. Netwerken kost tijd. En er zijn tientallen netwerkbijeenkomsten waar je naar toe kunt. Hoe netwerk je effectief?

wat wil je bereiken met je netwerk?

Netwerken gaat makkelijker wanneer je weet wat je doelen zijn:

  • wat wil je op korte termijn bereiken? En wie heb je hiervoor nodig?
  • waar ben je zelf goed in, wat wil je ontwikkelen en waar wil je over vijf jaar staan?
  • wat kun je voor anderen kunt betekenen?

Wanneer je weet wat je doelen zijn, dan kun je een vraag aan iemand, die je ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst, concreter formuleren.

vergroot je netwerk effectief

Je netwerk is groter dan je denkt. Denk aan iedereen die je ooit hebt ontmoet zakelijk of privé. Bovendien hebben mensen uit jouw netwerk zelf ook weer een netwerk. Je kunt je netwerk uitbreiden door gebruik te maken van contacten van anderen. En door een profiel aan te maken op netwerksites zoals Facebook en LinkedIn. Belangrijk is wel om te focussen. Zorg dat je in contact komt met mensen die ook écht iets voor je kunnen betekenen. Ga gericht naar netwerkbijeenkomsten. Zo organiseert SGL Zorg in Limburg netwerkbijeenkomsten voor mensen in de zorg.