zoekmachineoptimalisatie

Alleen een representatieve website is niet voldoende. Je wilt natuurlijk ook dat je website wordt gevonden.  Je website zal dan hoog moeten scoren in de zoekmachines van Google. Het liefst natuurlijk op de eerste pagina bij relevante zoekresultaten. Dat is niet gemakkelijk. Dat wil immers iedereen.

inhoudelijk sterk

Een goede manier om hoge zoekresultaten te halen, is om je website te richten op een specifiek onderwerp en hierover veel te vertellen. Google gaat ervan uit dat hoe meer er over een onderwerp op een webpagina staat, hoe groter de kans dat mensen, die op dat onderwerp zoeken, vinden wat ze zoeken. En Google wil de beste zoekresultaten voor je vinden. Daarom speurt Google het internet af naar webpagina’s waar het meest over dat onderwerp te vinden is. En daarom is het zinvol om je per pagina te richten op één (sub)product, dienst, specialisme of oplossing. Zorg  ook voor (interne) links naar deze pagina. Staan er meerdere pagina’s over het onderwerp op één website dan vergroot je de kans op hoge zoekresultaten helemaal.

samen bereik je meer

Door samen te werken met anderen kun je de vindbaarheid en zichtbaarheid van je website nog meer vergroten. Samen kun je immers nog meer informatie over een bepaald onderwerp verzamelen.  Zo heb ik laatst enkele Bowen-therapeuten geadviseerd om samen met andere complementaire (alternatieve) zorgverleners een platform over gezondheid en vitaliteit te maken.

meer website tips