Rabobank maakt Feels Good Art-wenskaarten met cliënten zorgorganisaties

Op zaterdag 29 september 2012 vond een bijzondere ontmoeting plaats tussen medewerkers van de Rabobank Westelijke Mijnstreek en cliënten van zorgorganisaties SGL en Daelzicht. Samen ontwierpen ze Feels Good Art-(Kerst)wenskaarten op de computer. Een prikkelende, inspirerende en vooral beklijvende ontmoeting met veel blije gezichten.

De activiteit vond plaats in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersdag van de Rabobank. De locatie was het inspirerende kloosterhotel Merici in Sittard. Dat maakte het voor de cliënten van de zorgorganisaties nog eens extra bijzonder.

Samen een kaartje maken

Iedere Rabobankmedewerker werd gekoppeld aan een cliënt van een van de zorgorganisaties. Samen ontwierpen ze op een laptop op de website van Poobies (www.poobies.nl ) een wenskaart met Feels Good Art. De cliënten van Daelzicht brachten zelf hun kunstwerk in. Zij maken kunst in het Daelzicht Atelier Ut Atteljee in Beek. De cliënten van SGL maakten gebruik van kunstwerken van andere cliënten van SGL, Vivantes Ouderenzorg, Daelzicht en het Toon Hermans Huis in Sittard.

Feels Good Art

Feels Good Art is kunstwerk dat gemaakt is door mensen met een handicap of chronische ziekte uit het hele land. Feels Good Art is een initiatief van marketing- en communicatieadviesbureau Sympassion in Beek. Sympassion wil met Feels Good Art enerzijds de talenten van creatieve mensen met een beperking voor het voetlicht brengen. Anderszijds krijgen organisaties een tool in handen om hun maatschappelijke betrokkenheid te visualiseren. Feels Good Art kan namelijk worden toegevoegd aan tal van communicatiemiddelen; van wenskaart tot aankleding van bedrijfsgebouwen en van illustratie in brochures tot een relatiegeschenk met Feels Good Art. Meer informatie: www.feelsgoodart.nl

Poobies

Poobies is een internationaal kaartenleverancierbedrijf en door het consumentenprogramma Kassa als meest gebruiksvriendelijk en creatief bevonden. Poobies is onze partner en drukt na het ontwerp op de computer ook de wenskaarten. De kwaliteit van de wenskaarten is uitstekend en te vergelijken met de betere wenskaarten uit de boekhandel.

Iedere cliënt krijgt wenskaarten aangeboden

Iedere cliënt krijgt vijf wenskaarten aangeboden door de Rabobank. De leukste kaartjes worden verder ook gebruikt om aan klanten van de Rabobank te versturen bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of andere bijzondere gebeurtenis.

 

 

 

 

Enkele voorbeelden van de kaartjes die zijn gemaakt. De kaartjes kunnen ook worden besteld op http://www.feelsgoodart.nl/rabobank