Waarom blij zijn?

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Simpel…

hoe blijer je bent, hoe vitaler, socialer, innovatiever en productiever je wordt. Met als resultaten: beter leven, betere organisaties, betere wereld!

Wie wil dat nu niet?

Hoe blijer je bent, hoe beter je functioneert op alle fronten: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en spiritueel. Je bent meer betrokken bij de mensen om je heen en de dingen die je doet. Je denkt dieper na over WAAROM je doet WAT je doet en HOE het beter kan. Bovendien… je leeft gemiddeld 7 tot 10 jaar langer en gezonder. Wie wil dat niet?

Viervoudige meerwaarde

Wie blij is, voelt zich verbonden met zichzelf en anderen en heeft meer energie, innovatief vermogen en kwaliteit van leven én werken. Viervoudige meerwaarde voor jou, anderen en de organisatie(s) waarvoor je werkt. Blije mensen maken zichzelf en vele anderen beter en gelukkiger. Je wordt de beste versie van jezelf en stimuleert anderen hetzelfde te doen.

WAAROM nog langer dingen denken
en doen waar je NIET blij van wordt?

WAAROM doen we WAT we doen?

WAAROM werkt 88% van de werknemers ergens waar ze niet écht blij van worden? (Bron: Gallup) WAAROM lopen mensen over elkaar heen? WAAROM voelen we ons bijna allemaal afhankelijk van de mening van anderen? WAAROM luisteren de meeste mensen slecht? WAAROM is het overgrote deel van het assortiment van supermarkten, de catering en de horeca niet gezond? WAAROM worden bio-industrie en uitbuiting geaccepteerd? Uit heel veel (wetenschappelijk) onderzoek blijken de schadelijke gevolgen voor het milieu (stikstof!) en de mens (welvaartsziekten). WAAROM stellen we ons gemiddeld veel te weinig de vraag WAAROM doen we WAT we doen? Het antwoord…

Korte termijn denken

We laten ons leiden door wat op de korte termijn GENOT oplevert. Wie wordt niet blij van salaris, snacks, snoep, alcohol, drugs, likes, seks, cadeautjes en/of complimenten? We denken vaak niet na over de lange termijn effecten. Veel mensen zijn verslaafd aan korte termijn GENOT. Je kunt aan veel meer dingen dan alleen drugs en alcohol verslaafd raken. Miljoenen Nederlanders zijn verslaafd aan social media en worden gedreven door ‘likes’. GENOT duurt nooit lang. We verlangen er iedere keer weer naar. Je hebt voortdurend een gevoel van schaarste. Je leeft vanuit ANGST. Krijg je niet wat je verlangt, dan kan dat grote ontevredenheid en stress opleveren. De gevolgen: een burn-out, depressie, vermoeidheid, scheiding, algehele malaise, … Het kan anders. Simpelweg door de Slimme dingen te doen. Alles wat WELzijn vergroot, is Slim. Zet daarom WELzijn centraal in je privéleven, in je organisatie en waar je ook bent. Maak van KISS WELL jouw Way of Life.

Doe je wat je leuk vindt, dan hoef je nooit meer te werken.

Confucius 551 – 479 v. C.

Geen spijt op je sterfbed

Mijn vader keek met spijt terug op zijn leven op zijn sterfbed. Laat jou niet hetzelfde gebeuren! Ik werd wakker op het sterfbed van mijn vader. Ik realiseerde mij dat ik ook niet blij was met een aantal zaken in mijn leven. Ik besloot andere keuzes te maken. Keuzes waar ik nu nog steeds blij van word. Iedereen maakt iedere dag (on)bewust honderden keuzes variërend van hoe je opstaat tot wanneer en hoe je naar bed gaat. Welke keuzes maak jij? En hoe blij word jij ervan? Niet iedereen kiest voor geluk

Waarom kiest niet iedereen voor WELzijn?

Hoe gelukkiger we allemaal worden, hoe beter het leven, organisaties en de wereld worden. Wie wil dat niet? WAAROM doen we dan dingen en gebeurt er van alles om ons heen waar we niet blij van worden? Het antwoord: angst en onwetendheid. We zijn vaak bang voor het onbekende, zijn teveel gefocust op korte termijn GENOT en/of weten niet meer wat ons gelukkig maakt. We begeven ons in een vicieuze cirkel waar we leven op de automatische piloot naar de verwachtingen van anderen.

Automatische piloot
Mijn vader leefde op de automatische piloot. En ik voor een groot deel van mijn leven ook. Bronnie Ware schreef een prachtig boek ‘Als ik het leven over mocht doen’. Ze vroeg als palliatieve verzorger mensen aan het einde van hun leven wat ze over zouden wilden doen. Het leek alsof ik mijn vader en eigenlijk ook mijzelf en heel veel mensen om mij heen hoorde praten. Heel veel mensen willen dingen anders: zinvoller, leuker, eerlijker, gezonder, duurzamer, etc. Wacht jij tot het einde van je leven of gooi jij nu het roer om?

Wijsheid is liefde

Daarom wil ik jou zo graag bereiken! Word wakker! Accepteer niet langer een middelmatig leven. Wijsheid is liefde. Liefde voor jezelf, anderen, je organisatie, de wereld. Ga voor alles wat goed voelt en goed is voor jou, anderen en de wereld. KISS GELUK. Hoe meer we dat allemaal gaan doen, hoe meer een gelukseconomie dichterbij komt. Wie wil dat niet? Ik in ieder geval WEL. Doe je mee?

Hartelijke groet,

Alexandra Augustijn
Ontwikkelaar & schrijver De Gelukseconomie
Geluksmarketeer

Parkweg 4
5282 SM BOXTEL
0646 218161
info@sympassion.com