Waarom WOW leef- en werkstijl?

Delen is geluk vermenigvuldigen...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Waarom zou je een WOW leef- en werkstijl willen ontwikkelen? Simpel! Hoe beter jij je voelt, hoe vitaler, socialer, innovatiever en productiever je wordt. Je hebt plezier, groeit als mensen (zelfontplooiing), zoekt synergie met anderen en voelt je van betekenis. Met meer welzijn, geef je meer zin aan je leven en aan dat van anderen .

Je bent daardoor aantrekkelijker voor organisaties en de mensen om je heen.

WOW leiders
WOW leiders begrijpen dat mensen het verschil maken. Hoe beter mensen functioneren, hoe meer ze met liefde werken en hoe beter hun organisatie functioneert. WOW leiders ontwikkelen niet alleen zelf een WOW leef- en werkstijl, ze stimuleren en ondersteunen ook anderen. Ze weten als geen ander dat:

88% werkt niet met liefde
WAAROM werkt 88% van de werknemers met weinig liefde? (Bron: Gallup) WAAROM volgen veel mensen niet hun hart? WAAROM geven we gemiddeld zo weinig complimenten? WAAROM luisteren de meeste mensen slecht? WAAROM dragen we bij aan de productie en handel van ongezonde producten? WAAROM is het overgrote deel van het assortiment van supermarkten, de catering en de horeca niet gezond? WAAROM hebben miljoenen mensen alleen al in Nederland veel last van stress, depressies, vermoeidheid, burn-outs, welvaartziekten en andere ellende? WAAROM stellen we ons gemiddeld veel te weinig de vraag WAAROM doe ik WAT ik doe? Het antwoord…

Korte termijn GENOT
We laten ons leiden door korte termijn GENOT zoals salaris, snacks, snoep, alcohol, drugs, likes, seks, cadeautjes en/of complimenten. GENOT duurt nooit lang. Als iets op of voorbij is, houdt het GENOT op en verlangen we er weer naar omdat het zo goed voelt. Je hebt voortdurend een gevoel van schaarste. Je leeft vanuit ANGST. Bang dat je niet krijgt wat je verlangt. Dat kan grote ontevredenheid, stress, vermoeidheid, depressies, burn-outs, ziekten en zelfs de dood tot gevolg hebben. Het kan ook anders. Hoe? Door meer te denken en te doen wat jij wilt en kunt. te kiezen voor liefdevol leiderschap waarin zelfontplooiing, synergie en zingeving centraal staan. Hoe meer je met liefde doet, hoe meer jouw welzijn en dat van anderen toeneemt. Je doet de positieve dingen die mensen en organisaties tot bloei brengen.

Oorzaak en gevolg

Doe je het goede, dan zijn de gevolgen voor jou ook vaak goed. Ieder gevolg heeft een oorzaak. Boeddhistische wijsheid die al bijna 2500 jaar oud is. Wie liefde geeft, ontvangt ook veel liefde. Liefde is universeel en wederkerig. Liefde is meer dan intimiteit. Alles wat vanuit het hart komt, is liefde. Mensen en organisaties die liefde stoppen in producten & diensten, processen, plekken, pr & communicatie zijn aantrekkelijker dan die dat niet doen. Logisch, de verschillen zijn aanzienlijk.