Hoe bevorder je geluk?

Geluk bevorder je door de gouden geluksformule toe te passen? Hoe? Zet de volgende drie stappen:

1. ONDERZOEKEN WAT EN WIE JOU BLIJ MAAKT

Als je weet wat en wie jou blij maakt, dan kun je bewuster en doelgerichter keuzes maken. In deze stap draait het om wat jij belangrijk vindt, wat jou motiveert en welke mensen, activiteiten, methoden en plekken jou blij en minder blij maken. Je krijgt tevens een beeld van de mate waarin je de geluksprincipes toepast. Alle antwoorden schrijf je in een fleurig werkboek ‘HAPPY ME’. Dit deel eindigtmet een quickscan. In 15 minuten krijg jij inzicht in je eigen geluksniveau. Alles wat je blij en minder blij maakt, plaats je op het ‘Board of Happiness’ (A2 formaat).

2. ONTWIKKELEN WAT BETER KAN

Wat kan beter en hoe? In de workshops die ik geef, krijg je hiertoe tientallen tips en opdrachten. Ter verdieping heb ik ook een handboek ‘De Gelukseconomie’ (ISBN 9789402189957) geschreven. In dit boek staan meer tips en handvatten en mooie voorbeelden uit de praktijk. Wat worden jouw verbeteracties en wat vraag je anderen om te doen?

3. DOEN

Zet alle acties op het ‘Board of Happiness’. Je kunt dit tegen de muur hangen of als bureau-onderlegger gebruiken. Dat houdt je alert op alles wat je blij maakt en waaraan je wilt werken. Wat ga je wanneer doen en wat heb je van anderen nodig? De échte verbetering zit in het doen. Go for it. 

WORKSHOPS

Het bovenstaande traject is te volgen in 3 workshops ‘HAPPY WE’ van 3 uur. Je omgeving heeft grote invloed op je geluk. En jij hebt grote invloed op het geluk van anderen. Geluk bevorderen doe je daarom samen in de organisaties waar je werkt, woont (relatie/gezin) en vrije tijd doorbrengt (b.v. vereniging). In 9 uur (3 workshops x 3 uur) neem ik je mee op weg naar een beter leven en een betere organisatie. Afhankelijk van waar je nu staat en waar je naar toe wilt, kun je dit traject uitbreiden met verdiepingsworkshops bijvoorbeeld op het gebied van je missie/idealen formuleren of positiviteit vergroten. Aan de workshops kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Kosten per workshop: € 495 excl. btw, reiskosten en maatwerk, inclusief werkboek ‘HAPPY ME’ en ‘Board of Happiness’ per deelnemer. Inschrijven voor workshop

PRESENTATIES

Wil je eerst weten wat je zoal kunt verwachten tijdens de workshops? Meld je dan aan voor een van mijn presentaties.Tijdens de presentatie word je onder andere uitgenodigd om de ‘Quickscan of Happiness’ in te vullen. Hierdoor krijg je een beeld van waar je wel en niet blij van wordt; thuis of op het werk. Een cadeautje aan jezelf. Hoe beter je weet waar je blij van wordt, hoe meer je gaat doen waar je blij van wordt. Een mooie eerste stap naar meer happiness. Kosten: gratis.

CHIEF HAPPINESS OFFICER

Geluk bevorderen is net zoals de liefde een proces dat nooit ophoudt. Stop je met het toepassen van een of meer geluksprincipes dan daalt ook je geluksniveau. En dat van anderen. Daarom is het zinvol om iemand verantwoordelijk te maken voor geluk in jullie organisatie. Zo’n iemand heet vaak een ‘Chief Happiness Officer’ (CHO). Een Chief Happiness Officer is iemand die samen met jullie

  • onderzoekt wat nu gelukkig maakt en wat nog niet;
  • brainstormt en ideeën aanreikt om geluk te bevorderen;
  • stimuleert en erop toeziet dat acties ook worden uitgevoerd.

Ik wil deze rol graag voor korte of langere tijd op mij nemen voor een of meerdere dagen. Kosten: in overleg

MEER WETEN?

Bel, mail, schrijf of kom langs.

Parkweg 4 5282 SM BOXTEL
info@sympassion.com
0646-218161