WEG MET SNELLE JONGENS VAN MARKETING

Marketeers zijn vaak  ‘de snelle jongens’ binnen een organisatie. Strak en flitsend in het pak. En wat doen snelle jongens? Ze creĆ«ren een eigen, gemaakte wereld. Ze zien er niet alleen zelf flitsend uit. Ze bouwen ook een flitsend imago voor de organisatie waar ze werken. Niets is zoals het echt is. Authenticiteit is ver te zoeken. Online en offline worden we – ongevraagd – gebombardeerd met prachtige uitingen van reclame. Mooie mensen, veel blabla, overdreven vriendelijkheid en beloftes die niet worden waargemaakt. Worden we daar gelukkiger van?

Open & bloot

Deze marketeers gaan voorbij aan het feit dat we in een transparante wereld leven en dat klanten eerlijkheid waarderen en ook communiceren. We tolereren geen gebakken lucht meer en irriteren ons aan informatie waar we niet om vragen. De tijd van alleen zenden is allang voorbij. Zijn we niet tevreden over een organisatie, dan communiceren we dat graag op allerlei manieren. Open en bloot op social media, forums, reviewsites. Of we werken mee aan ranglijsten zoals van de beste werkgevers en de beste ziekenhuizen.

Van outbound naar inbound marketing

Marketing schuift steeds meer van outbound (actief benaderen van je doelgroep) op naar inbound marketing. Bij inbound marketing gaat het erom dat je interessante content aanbiedt op je website/blog of via social media. Ook e-books zijn steeds meer in trek. Search Engine Optimization (SEO) wordt dus steeds belangrijker. Op deze website vind je bijvoorbeeld heel veel content op het gebied van geluksmarketing. Google op geluksmarketing – of geluk en marketing – en je komt op deze website terecht. Aan het eerste e-book over geluksmarketing werk ik momenteel. Wil jij een van de eersten zijn die een gratis exemplaar ontvangt? Mail mij met dit verzoek!

Word specialist!

Ik ben ervan overtuigd dat inbound marketing mensen gelukkiger maakt dan outbound marketing. Klanten nemen namelijk zelf het heft in eigen handen. En leveranciers kunnen het beste van zichzelf laten zien. Inbound marketing stimuleert leveranciers om zich te focussen op hun kernkwaliteiten en hierover content te verspreiden. Hoe specifieker je dit doet, hoe meer je gezien wordt als specialist. Als we een probleem hebben, willen we toch het liefst door een specialist worden geholpen? Of niet? Richt je dus op de oplossing van de problemen die jij kunt oplossen met jouw kernkwaliteiten. Zo laat je echt zien wat je in huis hebt en wat je voor anderen kunt betekenen! Dat maakt jou en jouw omgeving veel gelukkiger. Authenticiteit en autonomie zijn niet voor niets belangrijke geluksprincipes.